«Η ΔΑΚΕ παίζει το παιχνίδι της Alpha»

Την τακτική «διαίρει και βασίλευε», που εφαρμόζει η διοίκηση της ALPHA BANK στο θέμα της συγχώνευσης της Εμπορικής Τράπεζας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας (ΣΕΕΤ), μετά την ομαδική αποχώρηση των στελεχών της ΔΑΚΕ από τις τάξεις του.
 
Την ίδια ώρα συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι η διοίκηση «έσπασε» το ασφαλιστικό με το οποίο οι τραπεζοϋπάλληλοι της ALPHA BANK ελάμβαναν επικούρηση και εφάπαξ με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει κανείς τι μέλλει γενέσθαι…
 
Στρατηγική
 
«Η ΔΑΚΕ επιχειρεί να διασπάσει τον Σύλλογο παίζοντας το παιχνίδι της διοίκησης της ALPHA» ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του ΣΕΕΤ Γ. Κωνσταντινόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα μέλη της ΔΑΚΕ έστειλαν επιστολή στον Σύλλογο και δηλώνουν ότι παραιτούνται γιατί διαφωνούν με τη στρατηγική που υιοθετεί ο Σύλλογος. «Δεν έχουμε ορίσει καμία στρατηγική, αφού μέχρι τώρα, εδώ και τέσσερις μήνες, ο κ. Ματζούνης αρνείται να μας συναντήσει» αναφέρει ο κ. Κωνσταντινόπουλος αφήνοντας πλήρως εκτεθειμένους του αυτομολήσαντες συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη Ν.Δ.

 
Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι στόχος της ΔΑΚΕ είναι η απόσπαση μελών από τον ΣΕΕΤ και η ένταξή τους στον Σύλλογο Προσωπικού της ALPHA BANK με στόχο να αποδυναμωθεί, να συρρικνωθεί και εν τέλει να απαξιωθεί ο ΣΕΕΤ.
 
«Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η εργοδοσία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ένα σωματείο διεκδικητικό, αγωνιστικό και αυτόνομο που θα δραστηριοποιείται στους κόλπους της νέας μεγάλης τράπεζας», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Καθίσταται προφανές ότι το προεδρείο του ΣΕΕΤ ετοιμάζεται να σηκώσει το γάντι και να αντιπαρατεθεί εντός της ALPHA και εναντίον του ετέρου Συλλόγου Εργαζομένων αφού εμμέσως μιλά για σωματείο που δεν διεκδικεί. Βέβαια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της πρώην Εμπορικής καταφέρονται πλέον ανοιχτά κατά του προεδρείου του σωματείου εργαζομένων της ALPHA BANK. «Εχω στείλει εδώ και 4 μήνες επιστολή στον πρόεδρο κ. Τ. Γκιάτη και μέχρι τώρα αποφεύγει να με συναντήσει» ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΣΕΕΤ Γ. Κωνσταντινόπουλος.
 
Μείωση μισθών
 
Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ηγεσία του ΣΕΕΤ, οι διασπαστικές αυτές κινήσεις στοχεύουν στην επίτευξη του στόχου της μείωσης του λειτουργικού κόστους της συστημικής ALPHA BANK κατά 20%. «Αυτή η μείωση θα προέλθει μέσα από την καταπόντιση των αποδοχών των εργαζομένων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας» δηλώνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος που ξιφουλκεί κατά των συνδικαλιστών της παράταξης που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.
 
«Η ηγεσία της ΔΑΚΕ, παίζοντας τον ρόλο του εντεταλμένου της διοίκησης, επέλεξε κατ’ αρχήν τον δρόμο της απουσίας και της φυγομαχίας και όταν εκ των πραγμάτων ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων ολίσθησε στον δρόμο της αποστασίας» ανέφερε σχετικά.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στην πρώτη συζήτηση για το νέο δικαστικό χάρτη

Επίθεση Γιώργου Φλωρίδη σε ΠΑΣΟΚ - Κριτική από την αντιπολίτευση Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο …