Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ

Σας ενημερώνουμε για τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού στη Θεσσαλονίκη ΓΣΕΕ - ΕΚΘ - ΠΟΕΜ και σωματεία ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ.
 Τοποθέτηση Προέδρου ΓΣΕΕ:
«Η δική μας παρουσία έρχεται να συμβολίσει την απόλυτη κάλυψη των προσπαθειών και του αγώνα των σωματείων των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ.
Πλέον το κράτος ως εργοδότης όχι σε μια παραγωγική μονάδα αλλά σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την άμυνα της χώρας, όπως τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ, αλλά και η ΛΑΡΚΟ που εκμεταλλεύεται πλουτοπαραγωγικές πηγές είναι κάτι διαφορετικό από τον ορυμαγδό των απολύσεων και της επίθεσης των εργοδοτών κατά των δυνάμεων της εργασίας.
Το παιχνίδι όλο δεν βρίσκεται στα χέρια της Τρόικα αλλά στα χέρια του Πρωθυπουργού και έχει ο ίδιος την ευθύνη να δώσει λύση. Λύση συμβατή με τις ανάγκες της χώρας και με τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει οικονομική ανασυγκρότηση.
Το να μεταφέρουμε τις ευθύνες στην Τρόικα ή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι το εύκολο. Είναι αυτό που μας απαλλάσσει από τις ευθύνες.
Υπάρχει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, μια προσπάθεια που γίνεται να πειστούμε ότι μέσω mail ο Ματίας Μόρς και ο Τρα κυβερνούν την Ελλάδα.
Και τα ΕΑΣ για τα οποία αφήνουν υπόνοιες κρατικών ενισχύσεων και η ΛΑΡΚΟ με την τακτική που ακολουθούν θα μεταβληθούν σε ένα νέο Σκαραμαγκά. Ενώ υπάρχει η απόλυτη δυνατότητα παραγωγικής διεξόδου και ανάπτυξης αυτών των επιχειρήσεων, χειρουργικά θα αφαιρεθούν δυνατότητες ίσως εμπορικής δραστηριότητας που θα έδιναν κέρδη και ανάπτυξη στις εταιρίες, επειδή δήθεν έτσι θέλει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού.
Λέμε στην Κυβέρνηση ότι αυτό το παιχνίδι δεν περνάει. Πριν από λίγες ημέρες ο κ.Αλμούνια απάλλαξε τα ισπανικά ναυπηγεία από πέναλτι, πρόστιμα λόγω κρατικών ενισχύσεων. Τι σόι ανταγωνισμό μας λένε όταν ο αρμόδιος επίτροπος χαϊδεύει τα ναυπηγεία της χώρας του και θέλει να κλείσει τα ελληνικά;
Να ξέρουν ότι όχι μόνο απλά είμαστε απέναντί τους, όχι μόνο θα γίνουν αγώνες, αλλά θα καταγγείλουμε σε κάθε ευρωπαϊκό και διεθνές φόρουμ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων».
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βιβλίο προσφορών: Άνοιξε για το 30ετές ομόλογο

Το ελληνικό δημόσιο σκοπεύει να αντλήσει 2-2,5 δισ. ευρώ Άνοιξε σήμερα Τετάρτη το βιβλίο προσφορών …