Πανεπιστήμιο Πατρών: Μείωση προσωπικού, πλήγμα στις σπουδές

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μείωση προσωπικού, πλήγμα στις σπουδές

Κλειστές παραμένουν οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών και σήμερα.
 
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα που επίκειται στην Ανώτατη Εκπαίδευση και με ανακοίνωσή τους καλούν τους συμπολίτες να τους συμπαρασταθούν και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και της τρόικας.
 
Πιο αναλυτικά, επισημαίνουν πως στο Πανεπιστήμιο Πατρών απασχολούνται 456 εργαζόμενοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Στηρίζουν διοικητικά, τεχνικά, γραμματειακά, τα τμήματα και τις σχολές, τη Φοιτητική Εστία, τη Βιβλιοθήκη αλλά και τα τμήματα που λειτουργούν στο Αγρίνιο και υπάγονται διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

 
Αυτό σημαίνει πως εξυπηρετούν τους 32.000 φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, τους καθηγητές όλων των βαθμίδων, τους διδάκτορες, τη διοίκηση του Πανεπιστημίου (διοικητική, οικονομική κ.λπ.), τις επιτροπές, τις σχολές και τα τμήματα. Οι τεχνικοί υπάλληλοι είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση, αλλά και την ανέγερση των κτιρίων της Πανεπιστημιούπολης που καλύπτει 3.000 στρέμματα.
 
«Η μείωση του προσωπικού θα πλήξει βίαια τις σπουδές των φοιτητών καθώς τα εργαστήρια, η φοιτητική μέριμνα, η έρευνα, οι υπηρεσίες των ιδρυμάτων, οι γραμματείες, οι βιβλιοθήκες -τόσο η κεντρική όσο και των τμημάτων- και ολόκληρος ο διοικητικός μηχανισμός θα αποδιοργανωθεί» τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
Λόγω της κινητοποιήσεως των διοικητικών υπαλλήλων δεν πραγματοποιούνται εγγραφές των πρωτοετών, οι οποίες έπρεπε να αρχίσουν από χθες. Οι πρωτοετείς μπορούν σε αυτή τη φάση να παρακολουθούν τα μαθήματα, όταν αρχίσουν, αλλά υπάρχει εκκρεμότητα όσον αφορά στο φοιτητικό πάσο για να έχουν μειωμένο εισιτήριο, αλλά και για τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια, αν προβλέπονται στο τμήμα στο οποίο φοιτούν.
 
Στο μεταξύ, κανονικά λειτουργεί το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, τόσο στην Πάτρα όσο και τις άλλες πόλεις, όπου υπάρχουν τμήματά της.
 
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σωκράτης Καπλάνης απέστειλε στον υπουργό Παιδείας εκτεταμένη μελέτη, με την οποία αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα κενά διοικητικών υπαλλήλων στο Ιδρυμα, καθώς έχουν αποχωρήσει αρκετοί τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί και να προσληφθούν νέοι εργαζόμενοι.
 
Ο Σωκράτης Καπλάνης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα είναι ο πρώτος που θα προσφύγει στα δικαστήρια, στην περίπτωση που τεθεί θέμα διαθεσιμότητας κάποιων εργαζομένων στο Ιδρυμα. Κατόπιν τούτου, όλα λειτουργούν κανονικά, οι εξετάσεις γίνονται χωρίς προβλήματα σε όλα τα τμήματα και τις σχολές, καθώς επίσης και οι εγγραφές των νέων σπουδαστών.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …