8η ημέρα κατάληψης του Διοικητηρίου στην πρωτεύουσα του νομού Εύβοιας από σωματεία εργαζομένων της περιοχής

Τα Σωματεία εργαζομένων στα κλειστά εργοστάσια στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας, Σέλμαν, Ιντερκέμ, Νεοσέτ και της Λάρκο) προχώρησαν στην κατάληψη του Διοικητηρίου στην πρωτεύουσα του νομού Εύβοιας, στη Χαλκίδα. Σε εικοσιτετράωρη βάση εργάτες πραγματοποιούν βάρδιες περιφρούρησης της κατάληψης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ένα πολύχρωμο ποτάμι αλληλεγγύης και αγωνιστικής συμπόρευσης συρρέει στο διοικητήριο, που καθημερινά μεγαλώνει. Πανό, σημαίες, τραγούδια, πολύβουα πηγαδάκια, διαμορφώνουν το κλίμα ενός πρωτότυπου εγχειρήματος, που ήδη αποτελεί το «γεγονός» για την τοπική κοινωνία της Χαλκίδας και όχι μόνο. Ξεκινώντας τη βάρδια τους τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου, περνούν με τα απορριμματοφόρα από το κατειλημμένο Διοικητήριο, κορνάροντας και δημιουργώντας μια απίστευτη ατμόσφαιρα αγωνιστικού πανηγυριού. Στα πρόσωπα των εργατών που συμμετέχουν στην κατάληψη, εκεί που μέχρι χθες έβλεπε κανείς την απελπισία και την απόγνωση, σήμερα αντικρίζει την ελπίδα, την αποφασιστικότητα, το κουράγιο που ατσαλώνει η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στις παραπάνω επιχειρήσεις, είτε είναι απολυμένοι, είτε απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι και οι οικογένειές τους ζούν εδώ και αρκετό καιρό ένα δράμα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άρειος Πάγος: Σήμερα η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν «εισιτήριο» για τις ευρωεκλογές

Η ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές θα γίνει σήμερα στον Άρειο Πάγο   …