Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Άμεση επίλυση του εργασιακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν το τελευταίο 18μηνο ζητούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί πορεία διαμαρτυρίας από τα ναυπηγεία προς τον Ασπρόπυργο.
Από την 1η Οκτωβρίου οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι βρίσκονται «στον αέρα» με την ολοκλήρωση της 18μηνης εκ περιτροπής εργασίας που είχε επιβάλει η διοίκηση.
«Στο έλεος του Θεού βρίσκονται και τα τέσσερα υπό αποπεράτωση, σε ποσοστό 85%- 90%, υποβρύχια ("Πιπίνος", "Κατσώνης", "Ματρώζος", "Ωκεανός") που είχε παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό, καταβάλλοντας μάλιστα και 2,3 δισ. ευρώ», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, Βασίλης Καρακίτσος.

Όπως είπε ο κ. Καρακίτσος, φαίνεται ότι έχει μπει «λουκέτο» στην επιχείρηση, καθώς δεν απασχολείται ούτε το προσωπικό ασφαλείας που μπορεί να αποσοβήσει πιθανές δολιοφθορές.
«Οι οικονομικού περιεχομένου διενέξεις που υπάρχουν μεταξύ διοίκησης και ελληνικού Δημοσίου δεν μας αφορούν» , τονίζει, συμπληρώνοντας ότι δεν επιτρέπεται ο ιδιοκτήτης, Ισκαντάρ Σάφα, ο οποίος κρατά τα υποβρύχια ως ενέχυρο, να κρατά ομήρους τους εργαζομένους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 18 μήνες, χωρίς να μπορούν να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ ή σε κάποια άλλη δουλειά.
Ο Καρακίτσος καταλήγει ότι όλες οι ελπίδες των εργαζομένων εναποτίθενται στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την Τετάρτη.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …