Με ραδιενεργό νερό "λούστηκαν" 6 εργαζόμενοι στη Φουκουσίμα

Με ραδιενεργό νερό
Μεγάλη ποσότητα νερού μολυσμένου με ραδιενέργεια διέρρευσε σήμερα από εγκατάσταση αφαλάτωσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα από α ανθρώπινο λάθος (αυτή τη φορά),  με αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να εκτεθούν στη ραδιενεργεια. 
Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tokyo Electric Power Co (Tepco), οι εργάτες κατά λάθος αποσύνδεσαν έναν σωλήνα από την εγκατάσταση αφαλάτωσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή για περισσότερα από 50 λεπτά. 
Συνολικά διέρρευσαν 10 τόνοι μολυσμένου ύδατος και έξι από τους έντεκα εργαζόμενους που βρίσκονταν στο σημείο καλύφθηκαν από το ραδιενεργό νερό.

Ωστόσο,αυτή τη φορά δεν υπάρχει λόγος περιβαλλοντικής ανησυχίας καθώς, όπως τονίζει η εταιρία, το ραδιενεργό νερό δεν έφτασε στη θάλασσα.
"Είναι αλήθεια ότι τέτοια μεγάλα λάθη συμβαίνουν ξανά και ξανά. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε τέτοια περιστατικά", δήλωσε ο  γενικός διευθυντής της Τepco.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

Πώς σχολίασε τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας η Δώρα Αυγέρη, υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ «Εγκαλώ …