ΤΑΙΠΕΔ: Το νέο Δ.Σ. του ΟΛΠ θα ασχοληθεί με τη συλλογική σύμβαση εργασίας

ΤΑΙΠΕΔ: Το νέο Δ.Σ. του ΟΛΠ θα ασχοληθεί με τη συλλογική σύμβαση εργασίας
Η νέα διοίκηση του οργανισμού θα προωθήσει τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας υποστήριξε ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Στέργιος Πιτσιόρλας κατά τη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια.

Το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) θα είναι αντικείμενο της νέας διοίκησης του ΟΛΠ υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστήριξαν, όπως ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ, πως «εφ’ όσον δεν υπάρχει από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ πρόβλημα με την ουσία των ΣΣΕ και την εξακολούθηση σε ισχύ των όρων και των ρυθμίσεων της προηγούμενης ΣΣΕ, η οποία βρίσκεται στον τελευταίο μήνα της μετενέργειας, η νέα ΣΣΕ πρέπει να ολοκληρωθεί (απόφαση ΔΣ/ΟΛΠ και υπογραφή ) πριν την γενική συνέλευση ΟΛΠ της 22/6/2015».

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, «παρ’ όλο που δεσμεύτηκε ότι ως βασικός μέτοχος δεν διαφωνεί με τους όρους και την διετή διάρκεια των ΣΣΕ, όπως έχει συμφωνηθεί, μας είπε ότι αυτή θα εγκριθεί από το νέο ΔΣ/ΟΛΠ, αμέσως μετά την γενική συνέλευση ΟΛΠ». Κατά την ΟΜΥΛΕ, «θεωρούμε ότι, εφ’ όσον είναι ειλικρινής, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ολοκληρωθεί το θέμα εντός της εβδομάδος και πριν την Γενική Συνέλευση των μετόχων. Οι όποιες δικαιολογίες και προσχήματα, ακόμα και διενέξεις, δεν μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την ανασφάλεια των εργαζομένων». Οι συνδικαλιστές απαιτούν «εδώ και τώρα να υπογραφούν οι ΣΣΕ στα Λιμάνια».

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για φοροαπαλλαγές της Cosco
Δημοσιεύτηκε η απόφαση SA.28876(2012/C) (ex CP 202/2009) της ΕΕ, η οποία εκδόθηκε στις 23.03.2015 και αφορά τις κρατικές ενισχύσεις, τις οποίες χορήγησε η Ελλάδα παρανόμως στις εταιρείες ΣΕΠ και COSCO Pacific Limited. Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση η Ελλάδα υποχρεούται να αποστείλει στην ΕΕ το ύψος των φοροαπαλλαγών που έχει παρανόμως καρπωθεί η ΣΕΠ και η COSCO Pacific Limited, συνυπολογιζόμενων των τόκων μέχρι 12 Αυγούστου 2015 και ταυτόχρονα να διακόψει στο εξής τις φοροαπαλλαγές. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν στην χώρα μας βαρύτατα πρόστιμα.
Στην ΟΜΥΛΕ υποστηρίζουν πως εδώ και δύο μήνες κατ’ επανάληψη είχαμε δημοσιοποιήσει την επικείμενη απόφαση, αφού είχε εκδοθεί δελτίο τύπου από την ΕΕ. Δυστυχώς, τόσο η σημερινή Κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, αλλά και η COSCO και τα παπαγαλάκια αυτής είχαν πάθει ΑΦΩΝΙΑ. Τώρα τα ψέματα τελείωσαν και η μεγάλη επένδυση της COSCO απομυθοποιείται. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται συνολική επανεξέταση της παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ και των «Φιλικών Διακανονισμών» που ακολούθησαν. Είναι, επίσης, επιβεβλημένο να σταματήσει κάθε ενέργεια σχετικά με τους διαγωνισμούς πώλησης των μετοχών, τόσο του ΟΛΠ, όσο και του ΟΛΘ ΟΛΘ 0,00%, αφού, εκτός των άλλων ουσιαστικών λόγων, σ’ αυτούς τους διαγωνισμούς είναι εμπλεκόμενη η COSCO».
«Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία στην Κυβέρνηση στο θέμα πώλησης των Λιμανιών. Οι εργαζόμενοι θα περιφρουρήσουν το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των Λιμανιών, όπως άλλωστε επιβάλλει το Σύνταγμα της χώρας μας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …