Τα... άκουσε ο Κατρούγκαλος από καθαρίστριες σχολείων

«Η χώρα είναι σε διαπραγμάτευση περιμένετε να δούμε τι θα γίνει», είπε νωρίτερα και ο γραμματέας του υπουργού Εσωτερικών που συναντήθηκε με τις καθαρίστριες και τους καθαριστές των σχολείων

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας η διαμαρτυρία καθαριστών και καθαριστριών σχολικών κτιρίων, αφού συναντήθηκαν νωρίτερα και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην είσοδο του υπουργείου.

Οι καθαρίστριες όταν συνάντησαν στην είσοδο τον υπουργό, φώναζαν, ζητώντας του να ξεκαθαρίσει το θέμα τους. Ο υπουργός απευθύνθηκε στις συγκεντρωμένες καθαρίστριες που συνέχιζαν να φωνάζουν, λέγοντά τους ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να λυθεί στον προθάλαμο ενός υπουργείου. «Θέλω να συζητήσω μαζί σας γι΄αυτό σας προτείνω να φτιάξετε μια ομάδα με αντιπροσώπους. Είμαστε να μην υπάρχουν δουλεμπορικα συνεργεία στον τομέα της καθαριότητας σε καμία υπηρεσία», ανέφερε.

Ο κύριος Κατρούγκαλος ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση «από βδομάδα», ενώ αντίστοιχη ήταν και η αποστροφή του γραμματέα του υπουργού Εσωτερικών, τον οποίο είχαν δει προηγουμένως: « Η χώρα είναι σε διαπραγμάτευση περιμένετε να δούμε τι θα γίνει», τους είπε ο γραμματέας του υπουργού Εσωτερικών.

Οι καθαριστές πραγματοποίησαν πορεία διαμέσου της οδού Σταδίου, η οποία είχε κλείσει από πορεία διαμαρτυρίας που καθαριστών και καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων.

Σύμφωνα με όσα υπογραμμίζουν στη σχετική ανακοίνωσή τους οι καθαριστές, οι συμβάσεις τους λήγουν με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες των δημοσίων σχολείων να είναι... στον αέρα.

«Παραμένουμε σε καθεστώς ομηρίας εκβιασμών ψεύτικων υποσχέσεων και με τη σημερινή κυβέρνηση σαν να μην πέρασε μια μέρα», λέει στην ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αγώνα.

Οι καθαριστές και καθαρίστριες ζητούν μονιμοποίηση των συμβάσεων χωρίς όρους και προϋποθέσεις χωρίς κριτήρια αιθουσών με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά καμιά απόλυση κατάργηση της μερικής απασχόλησης και άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …