Αυξάνονται οι "τυχεροί" που θα εξαιρεθούν από τον ΕΝΦΙΑ

enfia_3
Στην επέκταση των φοροαπαλλαγών που ισχύουν για τον ΕΝΦΙΑ, με  κοινωνικά δικαιότερων κριτηρίων, θα προχωρήσει μάλλον η υπηρεσιακή κυβέρνηση, με βάση τις δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, που έχει βάλει στόχο, στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, να της καταθέσει μια σειρά από εμπεριστατωμένες προτάσεις, προς ατή την κατεύθυνση.
Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι, πέραν των περιουσιακών κριτηρίων, εξετάζεται η υιοθέτηση εισοδηματικών-κοινωνικών κριτηρίων, όπου θα συνυπολογίζεται η κατάσταση υγείας του ιδιοκτήτη. Στόχος είναι ο φόρος να γίνει «πιο δίκαιος και αναλογικός», είπε. Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επισήμανε επίσης πως χρειάζεται να μεταφερθεί ένα τμήμα του ΕΝΦΙΑ στον συμπληρωματικό φόρο επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας.
Απώτερος σκοπός, εξήγησε, είναι να ελαφρυνθεί η επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων – που φορολογούνται για μεμονωμένα ακίνητα – και να επωμιστούν μεγαλύτερο βάρος τα εύπορα στρώματα, με βάση τον όγκο της περιουσίας τους. «Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην απαλλάξουμε ένα ζευγάρι συνταξιούχων που έχει σπίτι με εμπορική αξία 60.000 ευρώ και να μην πληρώσει ο άνθρωπος που έχει διαμέρισμα 4 εκατομμυρίων ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι συμφωνημένος στόχος είναι η μετάβαση σε ένα σύστημα αξιών που θα βασίζεται στις πραγματικές αξίες της αγοράς.

www.dikaiologitika.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …