Το interview για δουλειά στο θεατρικό σανίδι της Πάτρας(ΦΩΤΟ)

κατάλογος

Ραντεβού στο θέατρο «Επίκεντρο» μας δίνουν... η εξουσία, το κεφάλαιο, το σύστημα και η εργοδοσία από τις 24 Σεπτεμβρίου μέσω της παράστασης «Interview». Η ομάδα «Εμείς» - μετά από 4 χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα - παρουσιάζει και στην Πάτρα, την ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία που τα κείμενα γράφτηκαν από τα μέλη της ομάδας και μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι και ο πατρινός ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης.

Ενα interview για δουλειά, μια φωνή (εξουσία) και τέσσερις υποψήφιοι συνθέτουν τον άξονα της παράστασης. Οι υποψήφιοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες και που βρίσκονται μέσα στην αρένα της αναζήτησης εργασίας (χειρωνάκτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτoι εργάτες).

Η φωνή είναι αυτή που αξιολογεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να εργαστεί και αποφασίζει για τις προσλήψεις σε όλους ανεξαιρέτως τους εργασιακούς τομείς. Αργά ή γρήγορα, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, θα αναγκαστεί να περάσει από το «interview».

Η συνέντευξη ξεκινάει τυπικά, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Οι υποψήφιοι χαλαρώνουν και αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανερωθούν. Η φωνή αρχίζει σιγά-σιγά να τους χειραγωγεί, υποβάλοντάς τους παράλογες ερωτήσεις και υποχρεώνοντάς τους σε εξευτελιστικές δοκιμασίες Οι υποψήφιοι είναι σε απόγνωση και δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Οδηγούνται έτσι σε μία κανιβαλιστική διαδικασία ανταγωνισμού. Όλος αυτός ο παραλογισμός, μοιραία προκαλεί  κωμικούς διαλόγους και καταστάσεις. Επόμενοι υποψήφιοι; Οι θεατές...

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παράσταση έχει λάβει τιμητική διάκριση από την Unesco Πειραιώς και Νήσων και από 23 Οκτωβρίου θα «ανέβει» απο το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Νέας Υόρκης σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Θάνος, βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Χρίστος Παπαμιχαήλ και πρωταγωνιστούν οι: Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού, Σωτήρης Δούβρης, Βασίλης Τουρκομένης, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Χρήστος Θάνος. Φωτογραφίες παράστασης: Θανάσης Καρράς.

Παραστάσεις από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου στις 9.15. Γενική είσοδος: 10 ευρώ, μειωμένο: 8 ευρώ. Τηλ. κρατήσεων: 2610.461.050

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …