Αναδρομικός τώρα ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στις καταθέσεις!

sdoe1Ελέγχους μέχρι και δέκα χρόνια πίσω θα πραγματοποιεί η αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ, προκειμένου να διασταυρωθούν τα εισοδήματα με τις καταθέσεις των πολιτών!

Αυτό υπογράμμισε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε δηλώσεις του στο Mega, ενώ για τους ελέγχους στη λίστα Λαγκάρντ, δήλωσε ότι από τις 2.062 περιπτώσεις, έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να… ανοίξει το στόμα του, όπως χαρακτηριστικά είπε και ευχήθηκε να είναι σε θέση να μιλήσει μετά τις εκλογές.

«Από τις 24.000 πολίτες που έβγαλαν λεφτά έξω, έχουν ελεγχθεί μόλις οι 1.500. Όποιος γυρίσει χρήματα από αυτά που σήκωσε το προηγούμενο διάστημα, δεν έχει πρόβλημα, ακόμη και από πριν το 2015. Αυτήν την εποχή ο ΣΔΟΕ συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τα δεδομένα των καταθέσεων των προηγούμενων χρόνων. Σε κάποιες περιπτώσεις θα πάμε και 10 χρόνια πίσω. Όσοι δεν δικαιολογούνται, θα κληθούν να δώσουν στοιχεία. Όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, πάμε περισσότερα χρόνια πίσω. Ο συντονισμός και ο έλεγχος εναπόκειται στη δικαιοσύνη, καθώς έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία. Είμαι υπηρεσιακός υπουργός και δεν μπορώ να ανοίξω το στόμα μου. Όταν φύγει αυτό το βάρος από πάνω μου, θα μπορώ να πω περισσότερα. Ξέρω ότι είναι 2.062 περιπτώσεις, πολλές εκ των οποίων ελέγχονται και για άλλα πράγματα. Από αυτές, έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150 μέχρι σήμερα. Ελπίζω μετά τις 20 του μηνός να μπορώ να μιλήσω για τη λίστα Λαγκάρντ. Αν είχαμε αντιγράψει το παράδειγμα της Γερμανίας, τα λεφτά θα ήταν στο ταμείο».

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως «ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 θα είναι ότι και ο ΕΝΦΙΑ για το 2014. Για το 2016, θα πρέπει να καθίσουν τα κόμματα και να συζητήσουν για το πως θα είναι. Για να βγουν τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων».

Όσο για τις 100 δόσεις, ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός οικονομικών είπε ότι «οι 100 δόσεις τελείωσαν. Δεν μπορεί να ενταχθεί κανένας και όσοι εντάχθηκαν, θα κριθεί, ανάλογα με τα κριτήρια, αν θα πρέπει να μειωθούν οι δόσεις σε ορισμένες περιπτώσεις».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

"Όχι" ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς - …