Νέα προσπάθεια απαγόρευσης εισόδου των συμβασιούχων, στη βουλή

590_9d12e157682e0ae2b2c8d025cf0ff35eΑντιμέτωποι με την απαγόρευση εισόδου στο κοινοβούλιο ήρθαν το πρωί, την ώρα που πήγαιναν να πιάσουν δουλειά, οι συμβασιούχοι που εργάζονται στο Κοινοβούλιο και των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει, αλλά κάποιοι εξ αυτών συνέχιζαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Όπως κατήγγειλαν, ύπάρχει προσπάθεια για υλοποίηση της αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής απόφασης, σε βάρος τους, όταν ο Φρούραρχος τους ενημέρωνε οτι δεν μπορούν να μπουν, αλλά λίγο αργότερα και μετά τις διαμαρτυρίες τους, τους επετράπη η είσοδος.

Οι περισσότεροι εξ αυτών καλύπτουν επί χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ενώ είχαν λήξει οι συμβάσεις τους, πολλοί συνέχιζαν να εργάζονται αμισθί και ανασφάλιστοι κανονικά στις θέσεις τους. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να λήγουν οι πρώτες συμβάσεις είχαν τις διαβεβαιώσεις της Προέδρου της Βουλής ότι το θέμα τους θα λυθεί, κάτι που δεν έγινε ποτέ μέχρι και τη διάλυση της Βουλής.

Ωστόσο, το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής η οποία πλέον θα είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον των εν λόγω συμβασιούχων, μετά τις εκλογές και μετά τη σύγκληση της νέας Βουλής.

Επικαλούμενοι λοιπόν τα παραπάνω επιχειρήματα και ότι το ζήτημα είναι σε εκκρεμότητα, οι εργαζόμενοι απείλησαν με εξώδικο προκειμένου να αρθεί η «απαράδεκτη και παράνομη» όπως τη χαρακτήριζαν, απόφαση, όπερ και εγένετο λίγη ώρα αργότερα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προσέλθουν κανονικά στα γραφεία τους.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …