Είδος υπό εξαφάνιση οι εργαζόμενοι - Έρχονται τα ρομπότ στη θέση τους

robot_coverΤα σενάρια των κινηματογραφικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας φαντάζουν ολοένα και πιο ρεαλιστικά, κάτι που ενδεχομένως προκαλεί φόβο και ανησυχία, σχετικά με την αντικατάσταση του ανθρώπου από τα ρομπότ, ειδικά στον τομέα της εργασίας.

Αυτό είναι η αρνητική συνέπεια της καλπάζουσας τεχνολιγικής εξέλιξης, που φαντάζει αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με τη βρετανική συμβουλευτική εταιρεία Boston Consulting Group η εποχή που τα ρομπότ θα μπορούσαν να εξαλείψουν την ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση στον εργασιακό χώρο δεν αποτελεί πλέον συζήτηση επιστημονικής φαντασίας, αλλά πραγματικότητα…

Όπως προβλέπει η εταιρεία, μέχρι το 2025 περίπου το ένα τέταρτο των εργαζομένων θα έχει αντικατασταθεί είτε από κάποιο «έξυπνο» λογισμικό είτε από ρομπότ.

Υπάλληλοι γραφείου που ασχολούνται με δουλειές ρουτίνας, όπως η σύνταξη εκθέσεων ή υπολογιστικών φύλλων θα μπορούσαν εύκολα να αντικατασταθούν από κάποιο λογισμικό που έχει δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Μάλιστα, στην Κίνα εργαζόμενοι ήδη κατασκευάζουν ρομπότ τα οποία στη συνέχεια θα τους αντικαταστήσουν στις δουλειές τους.

Συγκεκριμένα, σε εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρεία τεχνολογίας Sehnzhen Evenwin Precision Technology, στην πόλη Ντονγκουάν, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία αντικατάστασης του προσωπικού αποκλειστικά με ρομπότ. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει το προσωπικό των 1.800 εργαζομένων κατά 90 τοις εκατό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, στην ίδια πόλη από τον περασμένο Σεπτέμβριο συνολικά 505 εργοστάσια έχουν επενδύσει περίπου 587 εκατομμύρια ευρώ στην αγορά ρομπότ, τα οποία σταδιακά θα αντικαταστήσουν ή θα καταλάβουν τις θέσεις 30.000 εργαζομένων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Στέφανο Κασσελάκη περί καπηλείας του …