Κανονικά η αποζημίωση στους ειδικούς συνεργάτες που δεν έχουν ωράριο εργασίας

134566-d"Οι Ειδικοί Συνεργάτες είναι μετακλητοί υπάλληλοι, οι οποίοι βρίσκονται εκτός της οργανωτικής και βαθμολογικής ιεραρχίας των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, καλύπτουν ειδικές θέσεις και τελούν υπό την ιεραρχική εξάρτηση του δημάρχου με απόφαση του οποίου προσλαμβάνονται.

Για την ιδιαίτερη αυτή κατηγορία υπαλλήλων, οι οποίοι τελούν υπό εξαιρετικούς όρους πρόσληψης, ειδικό υπηρεσιακό καθεστώς και διαφορετικές συνθήκες απασχόλησης σε σχέση με τους τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, θεσπίστηκε ειδικό μισθολογικό καθεστώς, σύμφωνα με την 2/3850/0022/19.2.2008 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών, όπως τροποποιήθηκε με την 2/32220/0022/23.4.12 όμοια, σε ποσοστιαία συνάρτηση με τις αποδοχές των υπαλλήλων της κατηγορίας ειδικών θέσεων α΄ βαθμού (πρβλ. Ε.Σ. Πρ. Ι Τμ. 27/2008, 207/2006). Στην έννοια δε των «αποδοχών» των ειδικών συνεργατών περιλαμβάνεται και το ποσό της πάγιας αποζημίωσης χωρίς ωράριο εργασίας, καθόσον αυτή συνδέεται με τις ειδικές συνθήκες απασχόλησής τους, συναρτάται άμεσα με την άσκηση των ειδικών καθηκόντων τους και αποτελεί μέρος των αποδοχών τους, η δε καταβολή της αποτελεί παρακολούθημα του βασικού μισθού του ειδικού συνεργάτη, ενώ φέρει και αυτή τα βασικά χαρακτηριστικά των αποδοχών τους, ήτοι τους χορηγείται σε διαρκή και περιοδική βάση και, ως εκ τούτου, δεν δύναται να θεωρηθεί ότι διαφοροποιείται από τις τακτικές τους αποδοχές (Ε.Σ. Πρακτ. Ι Τμ. 19ης Συν/5.7.2007, Πρ. Ι Τμ. 62/2012).

Συνεπώς, η εκτός ωραρίου εργασία των ειδικών συνεργατών των Δήμων αμείβεται αποκλειστικά με βάση την προαναφερόμενη 2/3850/0022/19.2.2008 κοινή υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την 2/32220/0022/23.4.12 όμοια, και θα πρέπει να συνυπολογιστεί στις τακτικές αποδοχές τους."

Αυτή είναι η οριστική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …