Από παράταση σε παράταση οι συμβάσεις ιδιωτών γιατρών-ΕΟΠΥΥ

868imagesΜια ακόμη τρίμηνη παράταση δόθηκε στις ισχύουσες συμβάσεις ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από το ΔΣ του Οργανισμού, με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, οι συμβάσεις των γιατρών θα επικυρωθούν με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε ότι αφορά τη νομιμότητα της παροχής υπηρεσιών από την πλευρά των συμβεβλημένων γιατρών.
Το θέμα συζητήθηκε το πρωί της Τρίτης σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Δημόπουλος με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Κ. Δημήτρη Κοντό.
Κατά τη συνάντηση τέθηκε επίσης το ζήτημα της σύναψης συμβάσεων με νέο πλαίσιο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα και σε νέους γιατρούς να συμμετάσχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού.
Το πλαίσιο των συμβάσεων ειδικά για τους νέους λειτουργούς του Ιπποκράτη βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Στόχος όλων των πλευρών είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …