Καταγγελία του ΕΚΘ για την απόλυση αθλητικογράφου από τον ΟΤΕ TV

c02bb92c83f2957f73362e02950f3083_LΑναστάτωση επικρατεί στην διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όσον αφορά στην απόλυση του αθλητικογράφου Αλέξη Σπυρόπουλου από το συνδρομητικό κανάλι ΟΤΕ TV, επειδή εξέφρασε δημόσια στην ιστοσελίδα SDNA.gr, την άποψή του για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην ανακοίνωσή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αναφέρονται τα εξής:

"Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένας από τους κορυφαίους έλληνες αθλητικογράφους απολύθηκε από τον ΟΤΕ TV επειδή οι απόψεις του δημιουργούσαν πρόβλημα στις σχέσεις της ιδιοκτησίας του σταθμού με την ομάδα.

Ενέργειες σαν κι αυτές της ιδιοκτησίας του ΟΤΕ TV θυμίζουν περισσότερο… Βόρεια Κορέα παρά μια χώρα στην οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα η ελευθεροτυπία, όπως και η προστασία της (άρθρο 14).

Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και οποιαδήποτε απόπειρα «φίμωσης» των δημοσιογράφων από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και άλλους παράγοντες (πολιτικούς, οικονομικούς, αθλητικούς κ.α.) «κουρελιάζει» κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, εκτός και αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει "Παράγκα Παντού"!

Καλούμε την ιδιοκτησία του ΟΤΕ TV να ανακοινώσει επίσημα τους λόγους για τους οποίους διέκοψε τη συνεργασία της με τον Αλέξη Σπυρόπουλο, να ανακαλέσει την απόλυση και να επιστρέψει ο δημοσιογράφος στη θέση του.

Σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόλυση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, Ενώσεις Συντακτών και σωματεία εργαζομένων θα προτείνει να δείξουμε... "κόκκινη κάρτα" στον OTE TV.

ΟΧΙ στις απολύσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του κατά της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και της απώλειας θέσεων εργασίας."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …