Πάτρα:Ακόμα εκκρεμεί η πληρωμή για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

dimarxeio_Patras-1Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πληρωμή του προσωπικού των εργαζομένων με πεντάμηνη σύμβαση Κοινωφελούς Εργασίας, ζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Στην ανακοίνωσή του αμέσως μετά, γνωστοποιεί τα εξής:

"Παρά τις μέχρι σήμερα προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής (επιστολή Δημάρχου στους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, καθώς και στην Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, αλλά και στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Πάτρας) για την άμεση πληρωμή των συγκεκριμένων εργαζομένων, η πληρωμή δεν είχε επιτευχθεί.

H πίστωση των λογαριασμών για την πληρωμή του Ιουλίου από τον ΟΑΕΔ, έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.
Η μισθοδοσία του Αυγούστου θα πιστωθεί από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015. Η παραπάνω διαδικασία πληρωμής αφορά τον ΟΑΕΔ και όχι το Δήμο.

Ο Δήμος έγκαιρα ως όφειλε, κατέθεσε τα στοιχεία στον ΟΑΕΔ για την πληρωμή των εργαζομένων, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Τέλος υπενθυμίζεται, ότι η πίστωση του λογαριασμού για την πληρωμή του προσωπικού από το αντίστοιχο Υπουργείο στον ΟΑΕΔ έγινε καθυστερημένα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2015.

Όσοι επομένως ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, καλό είναι να στοχεύουν στον κύριο υπεύθυνο, που είναι η συγκεκριμένη πολιτική των αστικών Κυβερνήσεων, οι οποίες την ώρα που χαρίζουν απλόχερα με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «ζεστό» χρήμα στο κεφάλαιο, καθυστερούν και δυσκολεύουν στο να δοθούν έγκαιρα, έστω και αυτά τα ψίχουλα στους εργαζόμενους των πεντάμηνων Κοινωφελούς Εργασίας. "

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλοία, τρένα, προαστιακός, ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 17.4.2024

Γενική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος …