1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Κορυδαλλό

indexΤο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού είναι ένα πρωτότυπο σχολείο που προσφέρει απολυτήριο ισοδύναμο Γυμνασίου κι απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικους. Τώρα όλοι όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, μπορούν, έπειτα από δύο χρόνια φοίτησης, να πάρουν το απολυτήριο Γυμνασίου.

Σε ένα περιβάλλον ειδικά σχεδιασμένο για την εκπαίδευση ενηλίκων, απόλυτα φιλικό και προσιτό, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι σουσιαστικά μια δεύτερη «ευκαιρία ζωής», που συμβάλλει ευρύτερα στην προώθηση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ονομάζονται «Γραμματισμοί» και είναι: Ελληνική Γλώσσα, Αγγλική Γλώσσα, Πληροφορική, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Αισθητική Αγωγή.

Εγγραφές

Θα περάσετε από το Σχολείο, Μακεδονίας 23 και Πελοποννήσου, Κορυδαλλός, τηλέφωνο 210 5693520, από τις 17.30 έως τις 19.30 με την ταυτότητά σας και το απολυτήριο του δημοτικού ή βεβαίωση παρακολούθησης Γυμνασίου και θα συμπληρώσετε την αίτηση που θα σας δοθεί. Θα πρέπει να εγγραφείτε όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός εκπαιδευομένων που μπορεί να δεχθεί το σχολείο σε κάθε σχολικό έτος. Μετά την εγγραφή, θα κληθείτε για μια σύντομη συνέντευξη για να αποσαφηνιστούν οι ανάγκες και οι δυνατότητες κάθε εκπαιδευόμενου και να σχεδιαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι μαθησιακές δράσεις.

1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού

Μακεδονίας 23 και Πελοποννήσου

ΤΚ 18121

Τηλ 210 5693520

Εγγραφές καθημερινά 1 – 30 Σεπτεμβρίου

17.00 – 20.00

Τα μαθήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενήλικος άνω των 18 ετών που έχει τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο και δεν έχει φοιτήσει στο Γυμνάσιο ή έχει φοιτήσει σε κάποιες τάξεις αλλά δεν έχει ολοκληρώσει τη φοίτηση.

Η φοίτηση διαρκεί δύο χρόνια, από  Δευτέρα ως Παρασκευή, 17.00 έως 21.00 και προσφέρει τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν την Αγγλική γλώσσα και τη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Στο τέλος κάθε έτους υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν πιστοποίησης στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για όποιους επιθυμούν. Στο σχολείο υπάρχει ψυχολόγος που μπορεί να συζητήσει ποικίλα προβλήματα με τους εκπαιδευόμενους, καθώς και σύμβουλος σταδιοδρομίας, με σκοπό την επανένταξη στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτηση ή κατά τη διάρκεια της φοίτησης.

 


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας

Σταθερή διατήρησε η S&P την αξιολόγηση "ΒΒΒ-" - "Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική η αναβάθμιση", λέει ο …