ΣΟΚ: Δραματικές στιγμές από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι(VIDEO&ΦΩΤΟ)

toyr

Στη δημοσιότητα έδωσε το λιμενικό σώμα βίντεο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού των σορών και αναζήτησης τυχόν επιζώντων στα συντρίμμια του ημιβυθισμένου σκάφους, στις ανατολικές ακτές του Φαρμακονησίου όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 34 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 15 ανήλικα παιδιά και βρέφη.

Βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος φαίνονται στα βίντεο να εξερευνούν το εσωτερικό του σκάφους και να κόβουν με ειδικά εξαρτήματα τα σωσίβια ώστε να ανασύρουν τα άψυχα κορμιά των προσφύγων.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, τα στελέχη του λιμενικού έχουν διασώσει από τη θάλασσα 61.457 ανθρώπινες ψυχές.

Υπερήφανος, γιατί τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που επιχειρούν καθημερινά σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο είναι υψηλής εκπαίδευσης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, με αφορμή δυο βίντεο με επιχειρήσεις του Λ.Σ. για τη διάσωση προσφύγων και συμπλήρωσε: «Κυρίως, όμως, είμαι υπερήφανος γιατί τα στελέχη αυτά, ενώ πολεμούν όλη μέρα και όλη νύχτα, χωρίς η προσφορά αυτή να πληρώνεται, παραμένουν άνθρωποι».

Μας βασάνισε πολύ το βίντεο με υλικό απ’ το Φαρμακονήσι, υπογράμμισε ο Χρήστος Ζώης, και τελικά αποφασίσαμε να το αναρτήσουμε δίχως εκείνες τις σκηνές που θα παρέπεμπαν σε πολλούς μικρούς και μικρές Aϊλάν. Πιστεύω ότι για να αφυπνιστούν συνειδήσεις, αλλά και για να κάνουμε όλοι το καθήκον μας απέναντι σε πρόσφυγες, δεν είναι απαραίτητο να ρίχνουμε διαρκώς γροθιές στο στομάχι των πολιτισμένων ανθρώπων. Τη γροθιά, όμως, αυτή την αισθάνθηκαν τόσο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επιχείρησαν στο περιστατικό αυτό όσο και εγώ προσωπικά που είχα μεταβεί επί τόπου.

Στο άλλο βίντεο, συνέχισε ο υπουργός, θα δείτε τί μας δίνει ικανοποίηση - χαμόγελο και κουράγιο να συνεχίσουμε. Η διάσωση και η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής. Θα δείτε το μικρότερο πρόσφυγα τυλιγμένο στην κουβερτούλα του στην αγκαλιά του Λιμενικού. Του Λιμενικού που δέχεται άστοχες, επιπόλαιες έως και κακοπροαίρετες μομφές για την αποτελεσματικότητά του.

Θεωρώ, κατέληξε ο Χρήστος Ζώης, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ότι είναι υποχρέωσή μου να σας ζητήσω να βοηθήσετε ώστε, με τις εικόνες αυτές, να είναι υπερήφανοι όλοι οι Έλληνες για αυτό που προσφέρει η πατρίδα μας την ώρα που και αυτή δοκιμάζεται από την οικονομική και όχι μόνο κρίση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …