Θετικές συμβάσεις εργασίας στην Ελληνική Estee Lauder

Determination-and-Skills-Made-Estee-Lauder-Company-Big

Με μία ανακοίνωση χαιρέτισε το Σωματείο Εργαζομένων στην Estee Lauder Γρ. Σαράντης και τις συνδεδεμένων με αυτές Συναφείς Επιχειρήσεις, την υπογραφή διετών συμβάσεων εργασίας, μετά από μια σκληρή περίοδο διαπραγματεύσεων, που καρποφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και επετεύχθη συμφωνία με την υπογραφή "δύο νέων ΣΣΕ, θετικές για τους εργαζομένους, με τις τις εταιρείες Estee Lauder και Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ· οι συμβάσεις τις αισθητικούς, το προσωπικό πώλησης και τους store managers.

Η σύναψη των ΣΣΕ συνιστά μια σημαντική επιτυχία για τους εργαζόμενους, αφού:

α) έχει διάρκεια 2 έτη (από 1/6/2015 έως 30/5/2017)

β) για τα δύο αυτά χρόνια διατηρούνται και διασφαλίζονται πλήρως οι σημερινοί μας μισθοί, όλες οι παροχές που έχουμε καθώς και όλες οι θεσμικές ρυθμίσεις (άδειες κ.λπ.)

γ) ο εισαγωγικός μισθός όλων των νεοπροσλαμβανομένων αυξάνεται από 700 σε 750 ευρώ, ενώ παράλληλα διατηρείται η υποχρέωση των δύο εταιρειών να τους εντάσσουν στο κανονικό μισθολόγιο μετά από 12 μήνες εργασίας.

δ) υπάρχει η πρόβλεψη της επαναδιαπραγμάτευσης των μισθών ή των παροχών, καθώς συμφωνήθηκε η --επί το ευνοϊκότερο— αναπροσαρμογή τους, εφόσον οι συνθήκες και οι πωλήσεις παραμείνουν σταθερές ή βελτιωθούν έως το τέλος του έτους.

Το σωματείο μας για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι μπορεί να διασφαλίσει πλήρως όλα τα συμφέροντα των εργαζομένων και διέψευσε όσους και όσες κινδυνολογούσαν το τελευταίο διάστημα γύρω από το θέμα της υπογραφής των ΣΣΕ. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη στις επιχειρησιακές ΣΣΕ και των συναδέλφων μας που εργάζονται είτε ως διοικητικό προσωπικό είτε ως προσωπικό αποθηκών. Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Βελόπουλος προτρέπει σε βία τους πιστούς - Στην περίπτωση Καλλιάνου το ΕΣΥ λειτούργησε όπως έπρεπε

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολιτικά και ποινικά υπεύθυνο τον Κ. Βελόπουλο εάν υπάρξουν επεισόδια …