Μάχη μέχρις εσχάτων μεταξύ των κομμάτων δύο ημέρες πριν το άνοιγμα των κάλπεων

dimoskopisi-pitaΌλα ανοιχτά και στην βάση του στατιστικού λαθους είνια τα αποτελέσματα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, τόσο στις δύο πρώτες θέσεις, όσο και στις υπόλοιπες.

Απόλυτο ντέρμπι και ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pusle για το pontiki.gr όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 28%.
Στη συγκεκριμένη έρευνα η ΧΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν από 6,5%, το Ποτάμι και το ΚΚΕ από 5%, η Λαϊκή Ενότητα 3,5%, η Ένωση Κεντρώων 3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.

Οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, με διαφορά 0,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά, που κυκλοφορεί την Παρασκευή.
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, η ΧΑ 6,7%, το ΚΚΕ 6,2%, το Ποτάμι 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η Λαϊκή Ενότητα 3,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%.

Αντίστροφη εικόνα ως προς τους δύο «μονομάχους» παρουσιάζει γκάλοπ της Alco για το newsit.gr, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,3% της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3%, η ΝΔ 25%, η ΧΑ 6,2%, το ΚΚΕ 5,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το Ποτάμι 4,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,7% και οι ΑΝΕΛ στο όριο του 3%.

Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξεως του 3,6%, καταγράφει δημοσκόπηση της e-voice για το dikaiologitika.gr.
Στη μέτρηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29%, η ΝΔ 25,4%, η ΧΑ 7,2%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ από 5%, η Λαϊκή Ενότητα 4,2%, οι ΑΝΕΛ 3,1% και η Ένωση Κεντρώων 2,6%.

Αντιθέτως, ισχυρό προβάδισμα στη ΝΔ, της τάξεως του 2%, δίνει στη ΝΔ γκάλοπ της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση.
Στην πρόθεση ψήφουο ΣΥΡΙΖΑ έχει 28%, η ΝΔ 30%, η Χρυσή Αυγή 5%, το Ποτάμι 4,5%, το ΚΚΕ 6%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6% οι ΑΝΕΛ: 2,5%, η Λαϊκή Ενότητα 2,5% και η Ενωση Κεντρώων 4%.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi για την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η Νέα Δημοκρατία που παίρνει κεφάλι στις μετρήσεις με διαφορά 1,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται δεύτερος. ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων μπαίνουν οριακά με ποσοστό λίγο πάνω από το 3% ενώ μένουν εκτός οι ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:
ΝΔ 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ 27,1%
Χρυση Αυγή 5,6%
ΚΚΕ 5,4%
ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,1
ΠΟΤΑΜΙ 4,7%
ΛΑΕ 3,2%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,1%
ΑΝΕΛ 2,7%
ΑΛΛΟ 2,9%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 11,7%

Σε ότι αφορά στα συμπεράσματα της δημοσκοπησης της Alco για το newsit.gr,  η ΝΔ μειώνει λίγο τη διαφορά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι μπροστά.

Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις παραμένει η Χρυσή Αυγή, στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ, στην 5η το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην 6η Το Ποτάμι.

Στην Βουλή, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μπαίνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι στο όριο, ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ.

Αναποφάσιστοι και αποχή συγκεντρώνουν πάνω από 15%.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παράταση της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για διατηρητέα μνημεία και έργα τέχνης

Παράταση της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για διατηρητέα μνημεία και έργα τέχνης, επιτάχυνση των διαδικασιών για το …