14 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων στις εκλογές της Κυριακής

kalpesΚόμματα για όλα τα γούστα φιγουράρουν ανάμεσα στους δεκατέσσερις σχηματισμούς που ζητούν την ψήφο των πολιτών αυτήν την Κυριακή. Από την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. του Κώστα Παπανικόλα στην Ε.ΛΑ.Σ., όχι την Αστυνομία αλλά τον «Εθνικό Λαϊκό Σχηματισμό», μέχρι και τους φανατικούς συνεχιστές του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια είναι κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές, απευθυνόμενα στο εξειδικευμένο κοινό τους!

Τοποθετούνται σχεδόν λίγο πριν από το περιθώριο, αλλά ακολουθούν πιστά τους εκλογικούς κανόνες, έχουν υποψηφίους, συνθήματα και καμπάνιες ιδιαίτερα... ξεχωριστές.

Σε σχέση με παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις όμως, ο αριθμός αυτών των περίεργων πολιτικών σχηματισμών είναι δραστικά περιορισμένος. Λείπει το περίφημο «Χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, σώζω ζωές » ή το «Αγροτικό κόμμα», η «Χριστοπιστία» και πολλά άλλα, που πιστοποιούσαν ότι το ευφάνταστο και το αλλόκοτο ήταν πάντοτε μέσα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Όπως παρουσιάζονται από το "ΕΘΝΟΣ", στις επερχόμενες εκλογές θα συμμετέχουν 14 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση - ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Κων. Παπανικόλας), η «Κοινωνία - Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια » του Μιχάλη Ηλιάδη, ο συνασπισμός «Δημοκρατικοί - Κοινωνία Αξιών - Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ευγένιος Καλαϊτζόπουλος, Στυλιανός Φενέκος και Αθανάσιος Γούναρης), η Πατριωτική Ενωση - Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «Ε.ΛΑ.Σ», αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Εθνεγερσία, β) Ανατολή της Ρωμιοσύνης και γ) Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός - Ε.ΛΑ.Σ.(Γεώργιος Ανυφαντής, Παναγιώτης Ξανθόπουλος και Οδυσσέας Τηλιγάδας).

Ο μικρόκοσμος των άγνωστων κομμάτων

Η ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. και ο διαχρονικός φανατικός της οικολογίας Κωνσταντίνος Παπανικόλας σέρνει τον χορό αυτών των ιδιότυπων κομμάτων. Οι πολιτικές του διαφημίσεις... σπάνε ταμεία. Με σύνθημα το «Ελάτε όλοι οι Ελληνες στο Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.» η ξανθιά οικολόγος Τζέφη Ζαχαροπούλου τραγουδάει στο προεκλογικό τους σποτ, αβίαστα σε beat ρυθμό, τραγούδι σε στίχους του επικεφαλής του κινήματος Κωνσταντίνου Παπανικόλα:

«Ελάτε όλοι οι Ελληνες στο Κίνημα ΕΛΛΑΔΑ, Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση... Εμβλημά μας ο Σωκράτης με τα εξής διδάγματά του... πρώτον η αρετή είναι γνώση, δεύτερον κανένας δεν θέλει να είναι κακός... Το σύνθημά μας είναι να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλάζοντας τον εαυτό μας. Με βασικές αρχές τη δημοκρατία, την ανιδιοτέλεια και την οικολογία»... «Γεια σας αναζητητές της υγείας, της οικολογίας και της ελευθερίας».

Μάλιστα στο κείμενο που υπογράφουν τα μέλη του κόμματός του αναφέρεται ρητά ότι σκοπός της ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. είναι να ελευθερωθεί η πατρίδα από τον ξένο ζυγό, με όπλο την προτροπή των προγόνων μας: «Από τη μητέρα, τον πατέρα και κάθε άλλη αξία, σπουδαιότερη και τιμιότερη είναι η πατρίδα».

Αξίες, Πατρίδες, Εθνεγερσίες, Ρωμιοσύνες, Συσπειρώσεις, Απελευθερώσεις και Πειρατές γίνονται ένα μετά τους μεγάλους των εκλογών που μάχονται για τις πρώτες θέσεις.

Οι μικροί και περίεργοι αυτοί κομματικοί σχηματισμοί δίνουν μάχη για ένα «στασίδι» στις τελευταίες θέσεις της λίστας των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές και... ζουν με την ελπίδα να έχουν κάποτε την τύχη του Βασίλη Λεβέντη, που ήταν στη θέση τους και πήρε τα πάνω του!

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, που βρίσκεται δίπλα σε περισσότερα από 60 ιδρυμένα και 30 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος βρίσκεται το κόμμα «Πανελλήνιος Εθνεγερσία», που κατεβαίνει με το πρωτότυπο σύνθημα: «Δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά... Μόνο τα κόκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά!».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να τη φροντίζουν για πάντα. Όλη η …