Επιτέλους υπογράφονται οι συμβάσεις των Σχολικών καθαριστριών

00000103Φτάσαμε στο και πέντε, αλλά τελικά ξεκίνησαν οι διαδικασίες υπογραφής των συμβάσεων από τις Σχολικές Επιτροπές των δήμων της χώρας για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, όπως ενημερώνει εγγράφως η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ..

"Έχει ήδη ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο, η υπογραφή δηλαδή των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων με συμβάσεις που θα υπογραφούν με τις Σχολικές Επιτροπές των δήμων.

Για τη φετινή σχολική χρονιά ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ανθρωποωρών απασχόλησης, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, ορίζεται στις 13.856.832, ενώ η προβλεπόμενη δαπάνη ανέρχεται στα 33.660.473,67€ , εκ των οποίων το ποσό των 15.564.000€ για το 2015 και το ποσό των 18.096.473,67€ για το 2016.

Το ποσό μεταβιβάστηκε στο ΄Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.NE.ΔΙ.ΒΙ.Μ), το οποίο θα προχωρήσει στην κατανομή του στις Σχολικές Επιτροπές των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που στερούνται προσωπικού καθαριότητας. Οι Σχολικές Επιτροπές αμέσως μετά τη σύναψη των συμβάσεων για το διδακτικό έτος 2015-2016 θα καταβάλλουν τις αμοιβές των καθαριστών/ καθαριστριών.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η φετινή χρηματοδότηση του έργου καθαρισμού των σχολικών μονάδων είναι κατά 3,4 εκ. ευρώ λιγότερη σε σχέση με το περυσινό σχολικό έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες του local.it, η πρόταση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ήταν η φετινή χρηματοδότηση να ανέλθει στο ποσό των 39 εκ. ευρώ.

Πέρυσι οι απασχολούμενοι στο συγκεκριμένο έργο ήταν 8.748, ενώ η φετινή πρόβλεψη αναγκών απασχόλησης είναι για 9.000 άτομα, ήτοι περίπου 16 εκ. ανθρωποώρες. Η ερμηνεία δε που δίνεται για τη μείωση του ποσού κατά 3,4 εκ. ευρώ, είναι ή ότι θα δοθούν στην πορεία τα υπολειπόμενα κονδύλια, ή ότι – και το πιο πιθανό σενάριο – αντί για δεκάμηνες συμβάσεις να υπογραφούν εννεάμηνες συμβάσεις απασχόλησης του προσωπικού.|

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …