Στον «αέρα» χιλιάδες απολυμένοι-Καθυστερούν τα προγράμματα του ΕΤΠ

ετπΑπό καθυστέρηση σε καθυστέρηση οδεύει το πρόγραμμα στήριξης 4.000 απολυμένων από 62 επιχειρήσεις που χρηματοδοτείται σε ποσοστό 60% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ).
Παρά το γεγονός ότι οι ανοιχτές προσκλήσεις για την επιλογή αναδόχων είχαν αναρτηθεί από το υπουργείο Εργασίας ήδη από τις 31 Ιουλίου, μόλις στις 15 Σεπτεμβρίου ο υπηρεσιακός υπουργός Δημήτρης Μουστάκας, υπέγραψε απόφαση με την οποία επεκτείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου το δικαίωμα στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή σε Ενώσεις αυτών να συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά.
Το πρόβλημα είναι ότι έτσι και αλλιώς τα συγκεκριμένα προγράμματα έπρεπε να «τρέχουν» ήδη από την Άνοιξη και τώρα η έναρξή τους καθυστερεί και άλλο.
Πρόκειται για προγράμματα που σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, απευθύνονται σε απολυμένους από 62 επιχειρήσεις που είχαν δραστηριοποιηθεί στους κλάδους των μέσων ενημέρωσης και από τις εταιρίες Φώκάς και Sprider Stores που έβαλαν «λουκέτο». Παρά το γεγονός ότι η ΕΕ έχει αναφερθεί στην στήριξη αυτών των επιχειρήσεων ήδη από το 2014, τα προγράμματα δεν προχωράνε και οι απολυμένοι δεν μπορούν να λάβουν ούτε την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται, ούτε να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης.
Μάλιστα σχετικό αίτημα παράτασης της διαδικασίας επιβλήθηκε και από το Πάντειο Πανεπιστήμιο που ζήτησε επιπλέον χρόνο για την πλήρη κατάθεση φακέλου, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την θερινή διακοπή λειτουργίας του.
Το υπουργείο Εργασίας έσπευσε να χαρακτηρίσει «εύλογο» το αίτημα του Παντείου Πανεπιστημίου και να εμπλέξει και την προεκλογική περίοδο στην οποία βρίσκεται η χώρα, για να δικαιολογήσει την παράταση που δόθηκε στη διαγωνιστική διαδικασία.
Αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, διαπίστωσαν ότι υπήρξαν προβλήματα γραφειοκρατικού τύπου, ειδικά στην ανοιχτή πρόσκληση για το πρόγραμμα που πρόκειται να στηρίξει τους απολυμένους της εταιρίας «Φωκάς».
Η παράταση πάντως δόθηκε και για τις 4 προσκλήσεις ενδιαφέροντος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρός σεισμός τώρα κοντά στην Ρόδο

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Ρόδο μεγέθους 4.4 Ρίχτερ με επίκεντρο νοτιοανατολικά της Λίνδου   Γεωδυναμικό …