3,5 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη απειλούνται από την Κίνα

0c1ee5.medium-630x400Μεταξύ 1,7 και 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας, θα μποορύσε να χάσει και άμεσα η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η Κ΄να καταφέρει το στόχο της να  αναγνωριστεί ως «ελεύθερη οικονομία».

Αυτό αναφέρεται σε μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό 25 ομοσπονδιών ευρωπαϊκών βιομηχανιών.

Η έκθεση εξηγεί πως η ενδεχόμενη αναγνώριση της Κίνας ως «οικονομίας της αγοράς» και η χορήγηση του εν λόγω στάτους, που επιδιώκει το Πεκίνο μέχρι το τέλος του 2016, θα μειώσει την ικανότητα της Ε.Ε. να επιβάλει δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, η έκθεση προβλέπει ότι οι εισαγωγές βιομηχανικών αγαθών στην ΕΕ θα αυξηθούν κατά 25% έως 50% κατά τα επόμενα τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 1% έως 2% το ΑΕΠ της Ένωσης, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια 1,7 με 3,5 πιθανών θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, πολλοί αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ταχθεί υπέρ της μονομερούς χορήγησης του επίσημου χαρακτηρισμού της «οικονομίας της αγοράς» στην Κίνα, ενώ οι ΗΠΑ και άλλα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου εξετάζουν το εν λόγω ενδεχόμενο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …