ΣΔΟΕ: Ψάξε-ψάξε, κάτι θα βρει…

photoΣτην τελική ευθεία μπαίνει η μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού από το ΣΔΟΕ στις ΔΟΥ και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων-ΓΓΔΕ. Με απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφων Αλεξιάδης μπαίνει σε εφαρμογή η πρόβλεψη του τρίτου Μνημονίου για την «αποψίλωση» του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα η υπουργική απόφαση καθορίζει την διαδικασία για τη μετακίνηση υπαλλήλων και υποθέσεων από υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), ως εξής:

- μεταφέρονται κατά προτεραιότητα από την Ε.Γ. του Σ.Δ.Ο.Ε στη Γ.Γ.Δ.Ε. οι υποθέσεις που διερευνώνται σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας οι οποίες άπτονται κυρίως περιπτώσεων προσαύξησης περιουσίας, σε συνδυασμό με τα διερευνώμενα αδικήματα ή παραβάσεις. Ωστόσο υποθέσεις που προήλθαν από κοινή αιτία έναρξης διερεύνησής τους (π.χ. εισαγγελική παραγγελία) παραμένουν στην Ε.Γ. του ΣΔΟΕ ή μεταφέρονται στην Γ.Γ.Δ.Ε. στο σύνολό τους και δεν διαχωρίζονται.

- συγκροτείται στο Υπουργείο Οικονομικών Πενταμελής Επιτροπή για τη επιλογή και μεταφορά 3.500 υποθέσεων, που ελέγχονται από την Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Ε.Γ. του Σ.Δ.Ο.Ε.), στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών. Έργο της Επιτροπής είναι η επιλογή των ανωτέρω υποθέσεων, Το πόρισμα της Επιτροπής θα παραδοθεί μέχρι και την Παρασκευή 2.10.2015.

- συνολικά προβλέπεται η μετακίνηση 500 υπαλλήλων από υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για 350 έμπειρους ή πιστοποιημένους ελεγκτές των κλάδων Εφοριακών, Τελωνειακών, Πληροφορικής, Μηχανικών και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό. Οι υπόλοιποι 150 θα είναι μη πιστοποιημένοι ελεγκτές, «πληροφορικάριοι», εφοριακοι, μηχανικοί, τελωνειακοί οδηγοί, κλητήρες και προσωπικό καθαριότητας.

Τα κριτήρια επιλογής για τους τριακόσιους πενήντα (350) έμπειρους ή πιστοποιημένους ελεγκτές είναι τα κάτωθι:

- Ελεγκτική πιστοποίηση ή ελεγκτική ικανότητα βάσει εμπειρίας - Κατηγορία, κλάδος και βαθμός

- Χρόνος προϋπηρεσίας σε ελεγκτικά καθήκοντα

- Η Υπηρεσία που υπηρετεί

- Η προϋπηρεσία από 1.1.2009

- Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας στο Δημόσιο.

Τα κριτήρια επιλογής για τους υπόλοιπους εκατόν πενήντα (150) υπαλλήλους είναι τα εξής:

- Κατηγορία, κλάδος και βαθμός

- Η προϋπηρεσία σε συναφή καθήκοντα με βάση την ειδικότητά τους στο Σ.Δ.Ο.Ε.

Επίσης συνιστάται και πενταμελής επιτροπή για την αξιολόγηση των δηλώσεων ατομικών στοιχείων και την επιλογή του προς μετακίνηση προσωπικού. Οι δηλώσεις ατομικών στοιχείων των υπαλλήλων που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εκτός Περιφέρειας Αττικής και Θεσσαλονίκης θα εξετασθούν, κατά προτεραιότητα από την ανωτέρω επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τη δήλωση προτίμησής τους.

Η επιλογή του ανωτέρω προσωπικού, σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, θα γίνει λαμβανομένης υπόψη της διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καταλήγει στο άρθρο του το newmoney.gr.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας για διερευνητικές με Τουρκία: Να συνεχιστούν σε θετικό περιβάλλον, χωρίς προκλήσεις

Τους δύο βασικούς και σταθερούς πυλώνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: την αμετακίνητη προσήλωση στην εφαρμογή …