Στα ύψη η αποχή από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

apohiΞεπέρασε κάθε προηγούμενο η αποχή στην εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, καθώς στις κάλπες προσήλθε μόλις το 56,11% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ το υπόλοιπο 43,89% επέλεξε να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Σημαντική αποχή εμφανίζουν απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός από την απογοήτευση μεγάλης μερίδας των πολιτών απέναντι στα κόμματα, σημαντικός παράγοντας για την μη προσέλευση στην κάλπη ήταν και το οικονομικό κόστος της μετακίνησης των ετεροδημοτών.

Μεγαλύτερη αποχή εμφανίζεται στη Φλώρινα, όπου δεν προσήλθε στις κάλπες το 66,70% των ψηφοφόρων, στην Κεφαλονιά με αποχή 61,07%, στη Λακωνία με 60,50%, στη Λέσβο με 60,37%, στην Ευρυτανία με 58,75%, στη Χίο με 55,75% και στην Καστοριά με 54,52%.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ευνοήσει τις επενδύσεις

Να μην ενοχοποιούνται οι επενδύσεις στα ακίνητα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε …