Συνάντηση Τσίπρα-Ομπάμα στις ΗΠΑ την Κυριακή

mediadefaultimagesobama-tsipras

Για την Αμερική αναχωρεί την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της δεξίωσης προς τους ξένους ηγέτες θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες τετ α τετ με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα ορκιστεί πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τα κόμματα να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ενώ μιλώντας με τη Φώφη Γεννηματά που του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί άφησε να εννοηθεί ότι ανοίγουν γέφυρες διαλόγου με την ευρύτερη παράταξη - λέγεται δε ότι επίκεινται ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ, που τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ τα συζητούν, αλλά το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις κατ’ αρχάς για την όποια μορφή συνεργασίας. Ωστόσο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο ίδιος είναι πλέον συνομιλητής με τους ηγέτες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και έδειξε πως οι σχετικές διεργασίες και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό είναι σε εξέλιξη.

Μάλιστα προέβλεψε -μιλώντας με δημοσιογράφους στην Κουμουνδούρου- ότι στα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αποκλείονται οι διασπάσεις (αν και είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης «τα πήγε καλά»), ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε Συνέδριο επανίδρυσης την άνοιξη και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πλάνο μνημόνιο - αντιμνημόνιο πια.

Σήμερα το μεσημέρι, τέλος, ο κ. Τσίπρας έχει καλέσει τους στενούς συνεργάτες του σε σύσκεψη, ώστε να ακούσει τις απόψεις τους για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ 100,3: Κομβική για τις συλλήψεις η απόφαση για τις 400 προσαγωγές

Ο Βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι κομβικής σημασίας για τις χθεσινές συλλήψεις για τη …