Υποτροφίες από το Ιδρυμα Φούλμπραϊτ

indexΝέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016 πραγματοποιεί το Iδρυμα Φούλμπραϊτ (Fulbright Foundation) για σπουδές και έρευνα Ελλήνων πολιτών σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο Πρόγραμμα για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 και διαρκούν έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι αναγνωρισμένων Ελληνικών Πανεπιστημίων ή Πολυτεχνικών Σχολών.

Το Iδρυμα Φούλμπραϊτ χορηγεί τις σπουδές Ελλήνων σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ

Οι αιτούντες πρέπει να έχουν υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση στον κλάδο τους και σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό. Αναλυτικές πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.fulbright.gr/greek_graduate.html

Από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές στο Πρόγραμμα για Επιστήμονες με καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν καθηγητές Πανεπιστημίων ή Πολυτεχνικών Σχολών και ερευνητές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας από την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου τους. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν για οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο στον οποίο επιθυμούν να δώσουν διαλέξεις ή να κάνουν έρευνα σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία. Οι υποτροφίες αυτές έχουν διάρκεια από τρεις έως έξι μήνες και αφορούν όλους τους επιστημονικούς κλάδους. Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.fulbright.gr/greek_research.html

Τέλος, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα για Καλλιτέχνες. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης είναι η Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. Η υποτροφία αυτή αφορά καλλιτέχνες που έχουν ήδη τουλάχιστον πέντε χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας (στους τομείς των Καλών Τεχνών, της δημιουργικής γραφής, της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της φωτογραφίας και των ψηφιακών τεχνών). Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.fulbright.gr/greek_art.htm

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα υποτροφιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη συντονίστρια του Ελληνικού Προγράμματος τηλεφωνικά στα 210 7241811-812 (εσωτ. 3) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση greekprogram@fulbright.gr.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …