Εκδόθηκε η πρόσληψη εκπαιδευτικών στα μειονοτικά σχολεία

ΦΩΤΟ4-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ_b2Πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ73 για ένταξη στον Ενιαίο Πίνακα Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θράκης σχολ. έτους 2015 - 2016, απευθύνει το υπουργείο Παιδείας.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:
1. απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) ή
2. απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που έχουν εισαχθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2011−2012 έως το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 και εφόσον κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς σε επτά (07) τουλάχιστον διδακτικά αντικείμενα − μαθήματα που εμπίπτουν στις ακόλουθες γνωστικές περιοχές «Τουρκική γλώσσα και η Διδακτική της», «Μειονοτική Εκπαίδευση» και «Θέματα πολυγλωσσίας και πολυπολιτισμικότητας» (άρθρο 7Α παρ. 2 Ν. 3848/2010 (Α΄71), που προστέθηκε με το άρθρο 67 Ν. 4310/2014 (Α΄258).
Θα καταρτισθούν δύο πίνακες: ο Πίνακας Α' για υποψηφίους με προϋπηρεσία στο μειονοτικό πρόγραμμα μειονοτικών σχολείων και ο Πίνακας Β' για υποψηφίους με μηδενική προϋπηρεσία στο μειονοτικό πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι του Πίνακα Α' προηγούνται των υποψηφίων του Πίνακα Β'.
Στον Πίνακα Α΄ και στον Πίνακα Β΄ (ανά υποκατηγορία της παρ. 5 του άρθρου 2 της υπουργικής απόφασης)προτάσσονται κατά σειρά:
α) οι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας και οι εκπαιδευτικοί, που τυγχάνουν γονείς δύο (2) αναπήρων τέκνων, με ποσοστό αναπηρίας 67%
β) οι πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή δρεπανο−μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και
γ) οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί εντάσσονται και προτάσσονται είτε στον πίνακα με μόρια (προϋπηρεσίας) είτε στον αντίστοιχο πίνακα χωρίς μόρια, κατά περίπτωση.
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης.
Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στο τεύχος Β' αρ. 2033/17 Σεπτεμβρίου 2015 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη - Στάρμερ στο πλαίσιο της 4ης Συνόδουτης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος στις συνεδριάσεις της ολομέλειας και σε συζήτηση …