Όσα κόμματα στήριξαν τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής ανέβασαν ποσοστά στην περιοχή

ss31

Τα κόμματα που πήραν θέση Υπέρ των Μεταλλείων συγκέντρωσαν 62,79%, αγγίζοντας τα μεγαλύτερα ποσοστά τους πανελλαδικά ενώ σε πολλά χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής ξεπέρασαν και το 70%.

Τα κόμματα που τάχθηκαν προεκλογικά Υπέρ των Μεταλλείων επικράτησαν καθαρά στον Δήμο Αριστοτέλη με την Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 40,67% από 37% τον Ιανουάριο, το ΠΑΣΟΚ 6,37%, την Ένωση Κεντρώων 2,86% και το Ποτάμι 2,52% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 33% τον Ιανουάριο έπεσε σε 31,79% και οι ΑΝΕΛ σε 4,15% και η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε 4,66%.

 Μαδεμοχώρια: Στο 70% οι φιλομεταλλευτικές πολιτικές δυνάμεις. Από τα μεγαλύτερα ποσοστά τους πανελλαδικά.

Στα Μαδεμοχώρια, τα 11 από τα 16 χωριά του Δήμου Αριστοτέλη που περικλείουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και σχετίζονται ιστορικά και κοινωνικά με την μεταλλευτική δραστηριότητα, τα κόμματα που τάχθηκαν υπέρ των Μεταλλείων, συγκέντρωσαν στο σύνολό τους 62,79%, ενώ τα αντιμεταλλευτικά περιορίστηκαν στο 30,30%.

Είναι ενδεικτικό ότι στα περισσότερα διαμερίσματα, τα κόμματα που πήραν θέση υπέρ των Μεταλλείων ξεπέρασαν το 60% - 63%, ενώ τα αντιμεταλλευτικά κόμματα περιορίστηκαν στο 18-20%.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Δημοτικής Ενότητας Αρναίας, όπου οι πολιτικές δυνάμεις ΥΠΕΡ των Μεταλλείων ξεπέρασαν το 67%, με τις αντιμεταλλευτικές να περιορίζονται στο 27%, ενώ σε κάποια διαμερίσματα τα φιλομεταλλευτικά κόμματα ξεπέρασαν σε συγκεντρωτικά ποσοστά και το 70%.


Ενδεικτικό είναι επίσης, το ότι στα Μαδεμοχώρια, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 66% των ψηφοφόρων του Δήμου, τα κόμματα που τάσσονται ανοιχτά υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά τους πανελλαδικά, με πιο αντιπροσωπευτικό το παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας που συγκέντρωσε 50,03%, το μεγαλύτερο ποσοστό της στην Ελλάδα (με αμέσως επόμενο στην Λακωνία με 37,8%) ενώ αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε στα Μαδεμοχώρια 22,79%, από 25% τον Ιανουάριο, με το χαμηλότερό του πανελλαδικό ποσοστό αντίστοιχα, στο 22,78% στην Λακωνία.

Τέλος συγκεντρωτικά στην Χαλκιδική η Νέα Δημοκρατία ανήλθε σε πρώτο κόμμα, με 33,03%, έναντι του 33,00% του Ιανουαρίου και με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 32,9%.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο προσκήνιο το Κυπριακό - Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Του Αντώνη Αντζολέτου Είναι πολλά και χρήσιμα τα συμπεράσματα που έβγαλε η ελληνική κυβέρνηση από …