Βαδίζουν προς κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ

Μέχρι και το βράδυ θα κάνουν υπομονή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όσον αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων τους τον τελευταίο ενάμισι μήνα, που ακόμα δεν έχουν δει στην τσέπη τους, όσαο και αν προσπαθούν να διευθετηθεί εν ηρεμία το ζήτημα.

oasthΣε διαφορετική περίπτωση εξήγγειλαν στάση εργασίας επ΄αόριστον, αφού δεν βρήκανα ανταπόκριση στις εκκλήσεις τους, με το επιβατικό κοινό να δέχεται  ακόμη ένα χτύπημα από τη διαμάχη των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε ότι εκκρεμεί ήδη η πληρωμή 25 εκατομμυρίων ευρώ από τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας, Υγείας και Πρόνοιας που αντιστοιχούν στα μειωμένα εισιτήρια για τους μαθητές, τους φοιτητές, τα άτομα με αναπηρία, τους πολύτεκνους και τα άτομα άνω των 65 ετών καθώς τους ανέργους που δεν πληρώνουν εισιτήριο. "Τα μισά να είχαμε λάβει από αυτά δεν θα είχαμε πρόβλημα" σχολιάζει και προσθέτει ότι τα έσοδα του ΟΑΣΘ έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς δεν έχει καταβληθεί και η αύξηση του ΦΠΑ από 20 Ιουλίου.

 "Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Εάν δεν πληρωθούμε μέχρι αύριο, δεν θα έχουμε λεωφορεία. Κατανοούμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και τη φύση της συγκοινωνίας στην πόλη μας, όμως θα πρέπει να καταλάβετε κι εμάς, καθώς οι οικογένειες μας δεν έχουν να φάνε" υπογράμμισε από την άλλη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, που συμπλήρωσε ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Jumbo: Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις

Αύξηση στις πωλήσεις και στα καθαρά κέρδη που έφτασαν τα 303 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η …