0,6%, η 7μηνη μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων

in-thumb-largeΣτο 0,6% κυμάνθηκε η μείωση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων για το επτάμηνο του 2015 σε σχέση με το επτάμηνο του 2014, όπως προκύπτει στο πλαίσιο της μηνιαίας καταγραφής της εξέλιξης της παραγωγής ασφαλίστρων, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) εκπόνησε μελέτη για την Παραγωγή Ασφαλίστρων επταμήνου (Ιανουαρίου - Ιουλίου) 2015.

Από τα στοιχεία προκύπτει μείωση 0,6%, στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων οποία αναλύεται ως εξής:

- Αύξηση 10,5% στις ασφαλίσεις Ζωής.

- Μείωση 9,6% στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Όμως, τον Ιούλιο καταγράφεται αντιστροφή της θετικής πορείας των ασφαλίσεων Ζωής αφού τον συγκεκριμένο μήνα η παραγωγή ασφαλίστρων υπέστη σημαντική μείωση (-17%) ως προς την παραγωγή του Ιουλίου 2014. Επίσης οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών αντέστρεψαν την μηνιαία αύξηση παραγωγής που είχαν καταγράψει τον Ιούνιο (+2,8%), με μεγάλη πτώση -12,7%. Ως αποτέλεσμα, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος μετά την άνοδο που είχε καταγράψει στο χρονικό διάστημα Μαρτίου - Ιουνίου 2015.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε:

«Όπως είχαμε προβλέψει οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η επιβολή των capital controls επέδρασαν αρνητικά στις εργασίες των ασφαλιστικών εταιριών αναστρέφοντας τη θετική πορεία των προηγούμενων μηνών. Ζητούμενο είναι η νέα κυβέρνηση να εργαστεί εντατικά για την επαναφορά της σταθερότητας και του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς».

Στην έρευνα συμμετείχαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 95,8% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση πλήρη στοιχεία της αγοράς έτους 2014).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …