Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων από τη ΓΣΕΕ

gsee

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Γ.Σ.Ε.Ε.) έχει οργανώσει το «ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ» (ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.) το οποίο έχει έδρα το κτίριο της Συνομοσπονδίας στην οδό Αινιάνος 3 & Πατησίων 69 στην Αθήνα.Το ΚΕ.Π.Ε.Α. έχει στελεχωθεί με επιστήμονες και συνδικαλιστές φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα μέσον έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης προς τους εργαζόμενους και άνεργους, Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες, για θέματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας και μεταναστευτικής πολιτικής καθώς και για θέματα απασχόλησης και κατάρτισης. Διακρίνεται από τα εξής Γραφεία:

Το Γραφείο Εργασιακών Σχέσεων και το Γραφείο Ασφαλιστικών Θεμάτων παρέχουν υπηρεσίες πληροφόρησης στους εργαζόμενους για την εφαρμογή της Εργατικής & Ασφαλιστικής Νομοθεσίας αντίστοιχα. Επίσης υποδεικνύουν τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, επιλύουν προβλήματα και παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί και κρίνεται απαραίτητο

Ειδικά για τους μετανάστες συναδέλφους μας, το Κέντρο με το Γραφείο Οικονομικών Μεταναστών που ίδρυσε, θέλει να αποτελέσει τον χώρο όπου θα τους υποδέχονται και θα τους ενημερώνουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται γι΄ αυτούς, τους θεωρούν ισότιμο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας που έχει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΕ.Π.Ε.Α. λειτουργεί Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, όπου οι άνεργοι μπορούν να απευθυνθούν για να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους, να αναζητήσουν εργασία και να ενημερωθούν για προγράμματα απασχόλησης και σεμινάρια κατάρτισης. Παράλληλα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν προσωπικό μέσω της δωρεάν πρόσβασης στην ηλεκτρονική βάση των ανέργων που έχει καταρτίσει το Γραφείο στην ιστοσελίδα μας.

Το Γραφείο Συμβουλευτικής απευθύνεται τόσο σε ανέργους, με κύριο στόχο την υποβοήθηση και υποστήριξή τους στη πορεία της επαγγελματικής τους ανάπτυξης (εξατομικευμένη προσέγγιση), μέρος της οποίας είναι και η ανεύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας όσο και σε ευρύτερες ομάδες όπως εργαζόμενοι ή οικονομικοί μετανάστες όπου μπορούν να τύχουν πολύπλευρης καθοδήγησης και στήριξης σε δυσκολίες των εργασιακών προβλημάτων τους.

Το Γραφείο Υποστήριξης του Κέντρου συγκεντρώνει, αναλύει και επεξεργάζεται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ανέργων που επισκέπτονται το ΚΕΠΕΑ, τα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι και τα προβλήματα που κατά καιρούς απασχολούν τους οικονομικούς μετανάστες. Μέσω ενός ηλεκτρονικού προγράμματος πραγματοποιείται η διεξαγωγή στατιστικών στοιχείων για τα οποία ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε.

Η Νομική Υπηρεσία συνεπικουρεί το έργο των τμημάτων του ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ, γνωμοδοτώντας και παρέχοντας όλη την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και νομολογία, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Συμβάλλει στην επίλυση διαφορών, παρεμβαίνει στους αρμόδιους φορείς όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο και γενικά παρέχει την νομική στήριξη σε συμβουλευτικό επίπεδο με τους νομικούς της συμβούλους σε εργαζόμενους και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το κέντρο από τις 09:00 το πρωί έως τις 19:30 το βράδυ. Μπορούν παράλληλα να επικοινωνούν δι΄ αλληλογραφίας στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Για το ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.
οδός Αινιάνος 3 & Πατησίων 69,
101 10 Αθήνα.

ή τηλεφωνικώς στον αριθμό 210-82.02.100

Ακόμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφόρηση στέλνοντας την επιστολή τους με το Fax στον αριθμό 210.82.02.186 ή με e-mail .

Σημείωση:
Παρακαλούμε θερμά τους επισκέπτες του κέντρου μας που θέλουν να υποβάλουν κάποιο ερώτημα ή μέσω του fax ή με e-mail , να συμπληρώνουν τις φόρμες που υπάρχουν στο τέλος των σελίδων στο Γραφείο Εργασιακών Σχέσεων, στο Γραφείο Ασφαλιστικών θεμάτων, στο Γραφείο Μεταναστών και στο Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, με τα στοιχεία τους ώστε να μπορούν τα στελέχη του ΚΕ.Π.Ε.Α. να στείλουν εύκολα και χωρίς χρονοτριβή τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν πηγή στατιστικής ανάλυσης και θα διευκολύνουν την δουλειά του Κέντρου κυρίως στην κωδικοποίηση των απαντήσεων.

Παρακαλούμε επίσης τους επισκέπτες και τους χρήστες των υπηρεσιών του Κέντρου μας, αν για κάποιο λόγο κρίνουν ότι δεν εξυπηρετήθηκαν σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε ικανοποιητικό βαθμό, να επικοινωνούν με την διεύθυνση του ΚΕ.Π.Ε.Α, με τα τηλέφωνα 210.82.02.100, στο fax: 210.82.02.186 και στο e-mail .

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …