«ΑΝΤΕΝΝΑ» και «ALPHA» στο στόχαστρο της ΕΣΗΕΑ

ant1-alphaΓια Ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στα κανάλια, λίγες ώρες μετά τις εκλογές, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα, μιλά στην ανακοίνωσή της κατά

«ΑΝΤΕΝΝΑ» και «ALPHA», η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών,  που κρίθηκε αναγκαία με αφορμή τις μειώσεις μισθών που ανακοίνωσαν στους εργαζομένους τους τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, ξεκαθαρίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και στηρίζει την απόφασή τους, καλώντας τους παράλληλα να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας.
Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους εργοδότες και τις Διευθύνσεις των τηλεοπτικών σταθμών να ενημερώσουν επίσημα και υπεύθυνα την ΕΣΗΕΑ και επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα υπερασπιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης από ΜΜΕ που οφείλουν να λειτουργούν νόμιμα, υπεύθυνα και με διαφάνεια.
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές κινήσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές τους, επισημαίνοντάς τους ότι για ανάλογες εκφοβιστικές - εκβιαστικές ενέργειες ιδιοκτητών ΜΜΕ έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.
Ο «ΑΝΤΕΝΝΑ»  εισηγήθηκε μειώσεις μισθών του 20%, μείωση που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες πολλαπλές περικοπές τα τελευταία χρόνια, ενώ ο «ALPHA» 10% για το επόμενο δεκάμηνο ή 20% για 5 μήνες.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …