«Μοιράζομαι»: Συμπαράσταση, δοτικότητα και αλληλεγγύη

attached_image07108"Επειδή καμία οικονομική κρίση, κανένα capital control και καμιά πολιτική αλλαγή, δεν μπορεί να σταματήσει τους ρυθμούς της πραγματικής ζωής, συνεχίζουμε να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η σύγχρονη πραγματικότητα μας φέρνει αντιμέτωπους με μια αλήθεια, που υπό συνθήκες μπορεί και να δημιουργήσει χαμόγελα ελπίδας."

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και εμπνευστής του Οργανισμού "Μοιράζομαι στην κρίση" Γιώργος Λάγιος, που συμπληρώνει:

"Όντως ο ρυθμός αύξησης των αναγκών των συνανθρώπων μας είναι γεωμετρικός, αλλά ανάλογο ρυθμό ακολουθούν και οι καλύψεις τους.

Η οικονομική δυστοκία δεν φαίνεται να αποτελεί τροχοπέδη στην κάλυψη των αναγκών. Αντίθετα, με κάποιο τρόπο ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους βγάζοντας στην επιφάνεια τα καλύτερα στοιχεία τους.

Τολμούμε να πούμε λοιπόν πως η συμπαράσταση, η δοτικότητα, η αλληλεγγύη είναι η απάντηση της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας στην κατάσταση που επικρατεί’’.

Το Μοιράζομαι, η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα κοινωνικής αλληλεγγύης, δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά αυτούς που θέλουν να προσφέρουν με αυτούς που έχουν ανάγκη, εδραιώνοντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης όπου το ‘‘μοιράζεσθαι’’ είναι τρόπος ζωής.

Μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια λειτουργίας κατόρθωσε να καλύψει περισσότερες από 590 ανάγκες που σχετίζονται με θέματα υγείας, ρουχισμού, τροφής και παροχής λοιπών αγαθών, εστιάζοντας στην παροχή είδους και όχι στην χρηματική συναλλαγή.

"Το μόνο που χρειάζεται, συμπληρώνει ο συνιδρυτής του Οργανισμού Στάθης Ντουραμάκος, είναι συντονισμένη προσπάθεια και καλή διάθεση! Ένα απλό ‘‘κλικ’’ σε μια από τις ανάγκες που εμφανίζονται στο moirazomai.gr και μπορούμε να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.’’

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …