ΔΕΙΤΕ γιατί οι Σύριοι φεύγουν από την χώρα τους(VIDEO)

syria2

Στη δημοσιότητα δόθηκε λόγω των περιστάσεων, ένα άκρως αποκαλυπτικό βίντεο το οποίο και σας παρουσιάζουμε, για να ενημερωθείτε για τους πραγματικούς λόγους που οι Σύριοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα τους, τη ζωή τους και τα όνειρά τους, για να φύγουν σε μία άλλη χώρα, μακριά από τους βομβαρδισμούς θέτοντας ακόμα και την ζωή των παιδιών τους σε κίνδυνο, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να τους εξασφαλίσουν ηρεμία για να μεγαλώσουν ανθρώπινα.

Πρόκεται για ένα βίντεο 360 μοιρών που απεικονίζει τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, την ώρα που το ISIS εκμεταλλεύεται την κατάσταση και κερδίζει έδαφος (Vid)

Το ενημερωτικό portal SMART News Agency έδωσε στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο 360 μοιρών που μεταφέρει τον θεατή στη φρίκη του πολέμου της Συρίας.
Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί στην ισοπεδωμένη πόλη Jisr al-Choughour, στα βορειοδυτικά της χώρας, την περίοδο μεταξύ του Μαΐου και του Ιουλίου του 2015.

Μία θέαση αρκεί για να καταλάβει κανείς γιατί ο άμαχος πληθυσμός και εκατοντάδες οικογένειες επιλέγουν τον δρόμο της προσφυγιάς, επιδιώκοντας να φτάσουν στην Ευρώπη, όπου πιστεύουν πως θα βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής.

Η πόλη Jisr al-Choughour κατελήφθη τον Απρίλιο από τους αντάρτες, μετά από πολύμηνη πολιορκία. Ήταν προπύργιο του Άσαντ και ένα από τα «οχυρά» του κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Ο στρατός των ανταρτών, συνεργάστηκε με τον Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Από τον Μάιο και μετά, ο Συριακός στρατός έχει περάσει στην αντεπίθεση βομβαρδίζοντας ό,τι απέμεινε από την πόλη της επαρχίας της Ιντλίμπ που αριθμούσε 45.000 κατοίκους τον καιρό της ειρήνης.
Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν εννέα άνδρες και ένα αγόρι για «ομοφυλοφιλία»

Την ίδια ώρα, μέλη των τζιχαντιστών που δρουν εντός Συρίας, εκτέλεσαν εννέα άνδρες και ένα αγόρι τους οποίους κατηγόρησαν για ομοφυλοφιλία στην κεντρική και τη βόρεια Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, το οποίο συλλέγει αναφορές από τον συριακό εμφύλιο, ανέφερε πως επτά άνδρες εκτελέστηκαν στην πόλη Ραστάν της κεντρικής επαρχίας Χομς με την «κατηγορία της ομοφυλοφιλίας».

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ σκότωσαν επίσης δύο άνδρες και ένα αγόρι για τον ίδιο λόγο στην περιοχή Χρεϊτάν, στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου. Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν, οι εκτελέσεις έλαβαν χώρα δημόσια αλλά οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν όλες τις κάμερες που πιθανόν είχαν μαγνητοσκοπήσει τους φόνους.

Στα εδάφη που ελέγχονται από την ISIS, η ομοφυλοφιλία, η μαγεία, η πίστη στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου. Στο παρελθόν, το ΙΚ είχε λιθοβολήσει και πετάξει από στέγες ανθρώπους που κατηγορούνταν για ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στις 24 Αυγούστου, το Συμβούλιο Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη άκουσε τις μαρτυρίες σύρων και ιρακινών ομοφυλοφίλων που είχαν υποστεί τις διώξεις του ISIS. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τζιχαντιστική οργάνωση έχει εκτελέσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους, ανάμεσά τους 1.800 άμαχους από τον Ιούνιο του 2014.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …