Μειώθηκαν στην ευρωζώνη το Σεπτέμβριο οι καινούργιες θέσεις εργασίας

κατάλογος

Μείωση της παραγωγής και ταυτόχρονης ελάττωσης των νέων θέσεων εργασία, συνδυασμένη με επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των επιχειρήσεων, κατέγραψε στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, η έρευνα της εταιρίας Markit.

Η επιβράδυνση έρχεται σε μια περίοδο που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης το κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων προκειμένου να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, αλλά οι επιχειρήσεις αύξησαν τις τιμές τους για πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον 4 χρόνια.

Στη Γαλλία, η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα ανέκαμψε τον Σεπτέμβριο, με τον προκαταρκτικό σύνθετο δείκτη PMI να διαμορφώνεται στο 50,4 από το 48,3 τον Αύγουστο.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit, που βασίζεται σε δείγμα χιλιάδων επιχειρήσεων και θεωρείται αξιόπιστος δείκτης ανάπτυξης, διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στο 53,9 από το 54,3 τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να υποχωρήσει στο 54,1. Σύμφωνα με τον Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγο της Markit,”σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για φρενήρη ανάπτυξη και υποδηλώνει ότι η ΕΚΤ θα είναι λίγο απογοητευμένη με τα αποτελέσματα που λαμβάνει από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης”.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …