Ουτε για εισιτήρια δεν έχουν λεφτά οι εργαζόμενοι της Λάρισας

art-japan-maglev-fastest-train-620x349-thumb-large

Καταπέλτη για την Ελληνική κοινωνία αποτελεί η ανακοίνωση του Εργατικό Κέντρου Λάρισας, που περιγράφει μέσα σε δύο παραγράφους, το ανθρώπινο δράμα, δεκάδων εργαζομένων της περιοχής, οι οποίοι πληρώνονται τόσο χαμλά, που δεν μπορούν ούτε τα εισιτήρια μετακίνησης να καλύψουν, πόσο μάλλον να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

«Δεκάδες εργαζόμενοι καθημερινά είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και άλλους προορισμούς με τον προαστιακό σιδηρόδρομο Λάρισας-Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους, δαπανώντας ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους στα εισιτήρια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει μια έκπτωση 30% σε όσους έχουν μηνιαία κάρτα μετακινήσεων, αλλά και πάλι αυτό αποτελεί μεγάλο έξοδο για τους εργαζόμενους. Στον αντίστοιχο προαστιακό σιδηρόδρομο της Αττικής, γι’ αυτές τις περιπτώσεις των καθημερινά μετακινούμενων εργαζόμενων, υπάρχει πρόσθετη έκπτωση 20%, συνολικά δηλαδή 50%. Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, διεκδικεί άμεσα αυτό να ισχύσει και για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν καθημερινά τον προαστιακό Λάρισα – Θεσσαλονίκη, δηλαδή έκπτωση 50%».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …