Απλήρωτο το προσωπικό των παιδικών σταθμών Καβάλας

attached_image07943

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι των δημοτικών παιδικών σταθμών της Καβάλας, αφού χρήματα από το ΕΣΠΑ δεν εκταμιεύονται και φυσικά το ταμείο του δήμου δεν έχει την ευχέρεια να καλύψει τα δεδουλευμένα του προσωπικού, αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Πρωϊνή».
Το νομικό πρόσωπο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του δήμου Καβάλας προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα για τις αμοιβές των εργαζομένων που μένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.

Την αλληλεγγύη του προς τους απλήρωτους εργαζομένους εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης το τοπικό Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επιρρίπτοντας ευθύνες στις λανθασμένες κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες οδήγησαν σε υπολειτουργία τις προνοιακές δομές των δήμων.

Προ λίγων εβδομάδων ο δήμος ανανέωσε τις συμβάσεις των 76 εργαζομένων και η πρόεδρος του νομικού προσώπου Ευαγγελία Δρακονάκη τους ενημέρωσε προσωπικά και τους προέτρεψε να κινηθούν προς τις κεντρικές αρχές, διαβεβαιώνοντας ότι η διοίκηση θα στηρίξει το αίτημα καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Καθημερινή είναι η επικοινωνία της προέδρου με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, αρμόδια αρχή υλοποίησης των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, έτσι ενημερώθηκε ότι αναμένονταν η ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών.

Η ΕΕΤΑΑ εκτιμά ότι πλέον θα συνεχιστεί ομαλά η εισροή χρημάτων προκειμένου να εκταμιευθούν και οι πληρωμές. Αυτές όμως οι πληροφορίες της κ. Δρακονάκη είναι προφορικές.

Η διοίκηση της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και η δημοτική αρχή κατανοεί απόλυτα το πρόβλημα του προσωπικού και στηρίζει το δίκιο τους, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Οι αμοιβές για το μήνα Μάιο νομότυπα εγκρίθηκαν και προϋπολογίσθηκαν από το δήμο κατόπιν προσωπικών ενεργειών της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και της προέδρου Ευαγγελίας Δρακονάκη.

Το ίδιο ακριβώς επιχείρησαν να πράξουν και για τα δεδουλευμένα του Ιουνίου ωστόσο αυτό απαγορεύτηκε από τους ελεγκτικούς φορείς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Βεβαίως, το ταμείο του δήμου αδυνατεί να καλύψει συνολικά τις αποδοχές των 76 συμβασιούχων που φτάνουν περίπου στις 100.000 ευρώ μηνιαίως, ποσό που δεν δύναται να το αποπληρώνει κάθε φορά ο δήμος, αφήνοντας απλήρωτες τις υπόλοιπες οφειλές σε προμηθευτές.

Η διοίκηση του δήμου βρίσκεται στο μέσο του κυκεώνα εισπράττοντας τα παράπονα των εργαζομένων, ωστόσο η νέα κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πράξει τα δέοντα και να πληρώσει τα δεδουλευμένα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 5,86 μονάδων (+0,11%) …