Το "χαστούκι" στο υπουργείο από το ΣτΕ-Εκτός δημοσίου οι επίορκοι!!!

dimosio-

Καταπέλτης ουσιαστικά κατά του υπουργείου, που επιτρέπει την επιστροφή των επίορκων στις θέσεις τους, είναι η απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία εκτός δημοσίου θα βρίσκονται στο εξής δημόσιοι υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων, στους οποίους θα επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, εφόσον η προσφυγή τους στο ανώτατο δικαστήριο δεν εκδικαστεί εντός εξαμήνου.

Η απόφαση είναι της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματική τη διάταξη, του  Υπαλληλικού Κώδικα, απορρίπτοντας προσφυγή υπαλλήλου από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η υπάλληλος στην οποία το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο είχε επιβάλει την ποινή της οριστικής παύσης, για παράβαση καθήκοντος, αναξιοπρεπή συμπεριφορά και χρησιμοποίηση της υπαλληλικής ιδιότητάς της προς εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της πειθαρχικής απόφασης και εν τω μεταξύ με απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απολύθηκε βάσει του άρθρου 142 του υπαλληλικού κώδικα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …