ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Αστυνομικοί και Πυροσβέστες "κλέβουν" την δουλειά εργαζομένων στον επισιτισμό και στον τουρισμό

ενστολοι αυξηση μισθων

Σε ημερίδα που η ΓΣΕΕ στη Ρόδο το Σάββατο με θέμα τον Τουρισμό, με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων Ρόδου, Κρήτης και Κυκλάδων, έγινε μεγάλη αποκάλυψη!!!

Καταγγέλθηκε ότι αστυνομικοί και πυροσβέστες "κλέβουν" τη δουλειά τον εργαζομένων σε επισιτισμό και τουρισμό, αφού παίρνουν πρώτα σχετικές άδειες από την υπηρεσία τους.
Ο ΔΥ μπορεί να ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα μετά από σχετική άδεια από την Υπηρεσία.
Το αντικείμενο της δεύτερης εργασίας ΔΕ μπορεί να είναι ανταγωνιστικό των καθηκόντων που ασκεί στο ΝΠΔΔ ή να υποβιβάζει την ποιότητα της δουλειάς του στο ΝΠΔΔ. Πχ, ο καθηγητής Μ.Ε. δε μπορεί να δουλεύει σε φροντιστήριο ή σαν νυχτοφύλακας.
Επίσης, για μικρής έκτασης και όχι τακτική απασχόληση, υπάρχει και η λύση της αμοιβής με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης, μέχρι του ποσού των 5000€.
Για να μπορέσει κάποιος ΔΥ να εργαστεί σε δεύτερη δουλειά νόμιμα, πρέπει να κάνει αίτηση η οποία πρέπει να εγκριθεί από τον Τμηματάρχη - Δ/ντή - Πολιτικό προϊστάμενο - Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Η έγκριση δίνεται για συγκεκριμένο ωράριο και χρόνο.
Το θέμα είναι ότι πέρα από το ηθικό του ζητήματος, δηλαδή την αφαίρεση μεροκάματο από ανέργους συναδέλφους του κλάδου, τίθεται και θέμα νομιμότητας καθώς ένας πυροσβέστης ή ένας αστυνομικός που έχει την ευθύνη ελέγχου επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα εργοδοτείται από εκείνους που οφείλει να ελέγχει (;;;)....

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …