Διάλογο για την "Ελληνικός Χρυσός" ζητά ο ΣΕΒ Αττικής και Πειραιώς

skouries29

Ανοικτή επιστολή-παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό για την υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, που χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη» την υπόθεση με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και ο τρόπος που την έχει χειριστεί το κράτος.

Η επιστολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς έχει επανειλημμένως επισημάνει την άμεση ανάγκη πολύπλευρου διαλόγου με την κυβέρνηση προκειμένου από τη μια πλευρά να ιεραρχηθούν οι ανάγκες για την αναθέρμανση της οικονομίας και από την άλλη να προσδιοριστούν οι μηχανισμοί της πολιτικής εκείνης που θα εντάξουν για ακόμη μια φορά την βιομηχανία στους δυναμικούς σχηματισμούς των παραγωγικών δυνάμεων με στόχο την ανάπτυξη.

Ωστόσο, δεν έχουμε την ανταπόκριση που θεωρούμε απαραίτητη προκειμένου η επικοινωνία της κυβέρνησης με τους φορείς των παραγωγικών δυνάμεων να βρεθούν σε προσέγγιση και να ενεργοποιηθούν σχέδια που απαιτούνται ακόμη και για την προώθηση επενδύσεων.

Την αφορμή για την επικοινωνία μαζί σας, κύριε πρωθυπουργέ, μας δίνει και η απαράδεκτη, κατά την άποψη μας, περίπτωση της εταιρίας-μέλους μας, Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., θυγατρική της καναδικής Eldorado Gold Corp., η οποία υλοποιεί στην ΒΑ Χαλκιδική τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στην Ελλάδα ύψους 1 δισ. ευρώ. Ο τζίρος της εταιρείας αναμένεται από το 2017, όταν θα τεθεί σε εκκίνηση η παραγωγική φάση του επενδυτικού έργου, να υπερβεί τα 700 εκ. ευρώ ετησίως. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι βασικοί μέτοχοι της Eldorado Gold είναι παγκόσμιοι θεσμικοί επενδυτές όπως η Blackrock και η Royal Bank of Canada καθώς και μεγάλα επενδυτικά funds όπως η Fidelity.

Το έργο κατέχει πλήρη φάκελο αδειοδότησης με την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) από τον Ιούλιο του 2011. Με τις αποφάσεις 1492/2013, 549/2015 και 551/2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επισφράγισε την απόλυτη νομιμότητα και ωφέλεια των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός, επικυρώνοντας την επένδυση στο σύνολό της.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία και οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι απασχολούν περίπου 2.000 εργαζόμενους. Υπολογίζεται ότι στην πλήρη ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου θα απασχολούνται από τις δραστηριότητες της εταιρείας άμεσα και έμμεσα 5.000 εργαζόμενοι.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …