Πληροφορίες για τα ψευδώνυμα του Πετρακάκου ζητά η ΕΛΑΣ από τους πολίτες

newego_LARGE_t_1101_54570058

Στους πολίτες απευθύνεται η Ελληνική Αστυνομία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τις πλαστές ταυτότητες του Γ.Πετρακάκου με τα ονόματα Δημήτριος Καπατσώρης και Ελευθέριος Τσαγκαράκης, και περιμένει πληροφορίες από όποιον γνωρίζει οτιδήποτε. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε μέσω DNA η σύνδεση του ίδιου και της συντρόφου του με ληστεία στην οποία σκοτώθηκε 39χρονος αστυνομικός το 2008, αλλά και σειρά άλλων ληστειών.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψαν τα ακόλουθα:

Ο γενετικός τύπος του Γεώργιου Πετρακάκου ταυτίζεται:

-με το γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων στην υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας,

-με το γενετικό τύπο, που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων σε οικία στη Νέα Μάκρη.

-Γενετικά στοιχεία του γενετικού τύπου του Γεώργιου Πετρακάκου εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντος δείγματος, στην υπόθεση της ληστείας του υποκαταστήματος της τράπεζας ALPHA BANK στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

-Γενετικά στοιχεία, τόσο του γενετικού τύπου του Γεώργιου Πετρακάκου, όσο και του γενετικού τύπου της 36χρονης συλληφθείσας εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση καπέλου τύπου τζόκεϊ, που βρέθηκε σε μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στη Λ. Μεσογείων 258-260 στο Χολαργό Αττικής, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας Αστυφύλακας.

Αναλυτικά τα ευρήματα

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη χθεσινή σύλληψη του καταζητούμενου Γεωργίου Πετρακάκου και τριών ακόμα Ελλήνων (δύο ανδρών και μιας γυναίκας), ανακοινώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί:

Σε οικία στον Βόλο:

-πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια,

-δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου,

-πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων,

-πυροβόλο πιστόλι με αποξεσμένο αριθμό και δύο γεμιστήρες με δεκατέσσερα (14) φυσίγγια ο καθένας,

-φορητός υπολογιστής (laptop),

-τρεις καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες),

-καταφανώς πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό Χ-194781, υπό στοιχεία Καπατσώρης Δημήτριος του Σπυρίδωνα και της Ελένης, γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με ημερομηνία έκδοσης την 09-10-2003 από το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου, με φωτογραφία του Γ.Πετρακάκου,

-καταφανώς πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, με αριθμό ΑΗ-618726, υπό στοιχεία Τσαγκαράκης Ελευθέριος του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεν. την 21/03/1980 στο Μαρούσι, με ημερομηνία έκδοσης την 09-07-2009 από Τμήμα Ασφαλείας Μαρουσίου, με φωτογραφία του Γεωργίου -Πετρακάκου,

-καταφανώς πλαστό δίπλωμα οδήγησης, με αριθμό Γ076821, υπό στοιχεία Καπατσώρης Δημήτριος του Σπυρ., γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με φωτογραφία του Γεωργίου Πετρακάκου και

-κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Η ΕΛΑΣ και η Αντιτρομοκρατική ζητά αν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι τα προαναφερθέντα πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας ή η πλαστή άδεια οδήγησης, έχουν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή, όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ, αποθήκης ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …