Στην κλειροτίδα μάλλον η απάντηση για την μείωση των συντάξεων(Ο Υπουργός δεν ξέρει...)

perikopes600_481338363

Να πάμε σε μάγισες; Σε χαρτορίχτρες; Να κάνουμε τάμα ή μήπως στο Άγιο Φανούριο, για να μας φανερώσει τις κυβερνητικές προθέσεις για τις συντάξεις;

Κάπως πάντως πρέπει να γίνει γνωστό πόσο θα κοπούν οι συντάξεις, αφού το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απλώς διαψεύδει δημοσιεύματα, κάνει δηλώσεις που προκαλεί καινούργια δημοσιεύματα και μετά ξαναδιαψεύδει, αλλά απάντηση ξεκάθαρη δεν δίνει.

Τώρα λοιπόν διαψεύδει με ανακοίνωσή του τα «δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ», αν και πρόκειται για δηλώσεις του ίδιου του Κατρούγκαλου .

Με προσοχή όμως στα «ψιλά γράμματα» της ανακοίνωσης, φαίνεται πως η δήλωση του υπουργείου είναι έωλη, αφού όπως επισημαίνει «οι προτάσεις της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, οπότε, προφανώς, δεν έχει καταστεί δυνατή η ποσοτικοποίηση των συνεπειών εφαρμογής τους και, ακόμη προφανέστερα, καμιά σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί».

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

"Δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1000 Ευρώ δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ή τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Οι προτάσεις της Επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, οπότε, προφανώς, δεν έχει καταστεί δυνατή η ποσοτικοποίηση των συνεπειών εφαρμογής τους και, ακόμη προφανέστερα, καμιά σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, όπως στο παρελθόν. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, με ομοιόμορφους κανόνες για όλους, που θα εξασφαλίζει την κοινωνική αναδιανομή υπέρ των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Η κυβέρνηση θα το κάνει πράξη."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Google: Προχωρά σε απολύσεις 28 εργαζομένων–Ζητούσαν να ακυρωθεί σύμβαση με το Ισραήλ

Σε απολύσεις 28 εργαζομένων προχώρησε η Google, καθώς αυτοί συμμετείχαν σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την …