Διαφωνούν με τα ισοδύναμα αντί για την αγροτική φορολόγηση οι δανειστές

240214161027_7024

Σκοντάφτει στην άρνηση των δανειστών η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει ισοδύναμα, ώστε να αποφύγει την φορολογία στον αγροτικό κόσμο, που είναι έτοιμος με το κλειδί στο χέρι για να ανάψει τις μηχανές των τρακτέρ και να κλείσει δρόμους, χωρίζοντας την Ελλάδα στα δύο.

Όλα θα τεθούν επί τάπητος από την ερχόμενη εβδομάδα, με την κάθοδο τω τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, τα οποία θα μιλήσουν για ίση κατανομή φορολόγησης από την οποία δεν μπορούν να εξαιρεθούν οι αγρότες.

Οι δύο πλευρές θα διαπραγματευτούν στο ακόλουθο σχέδιο:

1. Επανεξέταση της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος. Σχεδιάζεται η δημιουργία ενιαίας φορολογικής κλίμακας για εισοδήματα που προκύπτουν από μισθούς, συντάξεις και ακίνητα. Μάλιστα, εξετάζεται η θέσπιση αφορολόγητου ορίου για λίγους και συγκεκριμένα για φορολογούμενους με εισόδημα που ανέρχεται σε 9.000- 12.000 ευρώ (δεν έχει αποφασισθεί ακόμη το ύψος του αφορολόγητου). Οσοι έχουν υψηλότερα εισοδήματα θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ. Ενα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι η φορολόγηση κάθε πηγής εισοδήματος και πάλι με ξεχωριστή κλίμακα (όπως ισχύει σήμερα) αλλά με συντελεστές ίδιους για όλες τις πηγές.

2. Κατάργηση αναποτελεσματικών ή άδικων φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Εξετάζεται η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών που εφαρμόζονται σήμερα, με στόχο τη δημιουργία ενός απλούστερου φορολογικού συστήματος και τη χορήγηση άμεσων ενισχύσεων στους φορολογουμένους που τις έχουν ανάγκη. Οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα ανέρχονται σε 700 και κοστίζουν στον προϋπολογισμό περί τα 3,6 δισ. ευρώ (μαζί με τις απαλλαγές του ΦΠΑ που καταργούνται σταδιακά).

3. Αναμόρφωση και ενσωμάτωση στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2016.

4. Σταδιακή αύξηση του φόρου εισοδήματος για τους αγρότες από 13% σε 20% για το 2016 και 26% για το 2017.

5. Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα εισοδήματα από ενοίκια (ο χαμηλός για εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί στο 15% από 11% και ο υψηλός από 33% σε 35%). Η αύξηση των συντελεστών θα γίνει εφόσον δεν αποφασιστεί η θέσπιση ενιαίας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.

6. Διατήρηση των εσόδων από ΕΝΦΙΑ στα 2,650 δισ. ευρώ και το 2016.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πως γίνεται η έκδοση εγγράφων ηλεκτρονικά και η επιβεβαίωση ταυτότητας των χρηστών govgr

Πως γίνεται η έκδοση εγγράφων ηλεκτρονικά και η επιβεβαίωση ταυτότητας των χρηστών govgr Οι χρήστες …