Δεδομένες θεωρεί τις μειώσεις συντάξεων ο πρώην γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ρωμανιας

Ξεκάθαρος ως προς τις θέσεις που τον ώθησαν εκτός κυβερνητικού σχήματος με παραίτηση το περασμένο καλοκαίρι είναι ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, που βάλλει έμεσα κατά του υπουργού εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και τις τελευταίες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις του, ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.

Χαρακτήρισε άκρως προσωρινή την δήλωση Κατρούγκαλου ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις μέσα στο 2016, σημειώνοντας ότι σε σχέση με τη διαχρονική λειτουργία του συστήματος, η εν λόγω δέσμευση  δεν σημαίνει τίποτα».

«Σε όλες τις χώρες που έγιναν αλλαγές στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, οι αλλαγές δεν έγιναν σε περιόδους λιτότητας αλλά σε εποχές ευμάρειας. Όταν κάνεις αλλαγή πρέπει να σέβεσαι κάποια θεμελιωμένα δικαιώματα. Πάντοτε υπάρχει μεταβατική περίοδος. Εδώ πάνε να μας πουν μέχρι σήμερα ίσχυε αυτό, από αύριο κάτι άλλο. Αυτό είναι πρωτοφανής μεθόδευση, αντισυνταγματική και θα καταπέσει στα δικαστήρια» πρόσθεσε μιλώντας στον Real fm, ο κ. Ρωμανιάς.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …