Ενδείξεις για αλμυρό νερό στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη ανακάλυψε η NASA(ΦΩΤΟ)

imerisia_LARGE_t_1061_44271703_type12128

Την ανακάλυψη τρεχούμενου νερού στον πλανήτη Άρη ανακοίνωσε η NASA, με βάση δεδομένα που συνέλεξε το Mars Reconnaissance Orbiter, ένα διαστημικό σκάφος σε τροχιά που μελετά τον κόκκινο πλανήτη.

water2.jpg

Ο δορυφόρος έκανε χημικές αναλύσεις σε ορισμένες παράξενες σκοτεινές ραβδώσεις που είναι γνωστό ότι εμφανίζονται και εξαφανίζονται ανά εποχές, στην επιφάνεια του Άρη. Οι αναλύσεις επιβεβαίωσαν ότι οι ραβδώσεις αυτές σχηματίζονται από υφάλμυρο ή αλμυρό νερό που έρεε στην επιφάνεια του πλανήτη.

water5.jpg

Σύμφωνα με τους ερευνητές το τρεχούμενο νερό κυλάει σε φαράγγια κατά τους θερινούς μήνες του Άρη. Η ανακάλυψη αυτή αυξάνει τις πιθανότητες ο κόκκινος πλανήτης να έχει κάποια μορφή ζωής.

Οι υδάτινες αυτές ροές αφήνουν μακριές και σκούρες  γραμμώσεις στην επιφάνεια του πλανήτη.

water3.jpg

Οι επιστήμονες  εμφανίζονται αβέβαιοι από πού προέρχεται το νερό, αλλά δεν αποκλείεται να φτάνει στην επιφάνεια από υπόγειες περιοχές πάγου, από αλμυρά υδροφόρα στρώματα ή να έχει συμπυκνωθεί από τη λεπτή ατμόσφαιρα του Άρη.

 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …