Εργαζόμενοι μηνύουν την εταιρεία τους....

2013-volkswagen-beetle-convertible-live-photos-2012-l-a-auto-show_100410490_l

Μήνυση κατατέθηκε στο Σάο Πάολο σε βάρος της «Volkswagen» από πρώην εργαζόμενους και ακτιβιστές που κατηγορούν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι ενεπλάκη σε βασανιστήρια και διώξεις αντιφρονούντων στη διάρκεια της δικτατορίας στη Βραζιλία.

Η μήνυση που κατατέθηκε από το "Φόρουμ εργαζομένων για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αποκατάσταση", με την υποστήριξη συνδικάτων, δικηγόρων και ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρεται στις δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

"Η «Volkswagen» δεν ήταν η μοναδική εταιρεία που είχε εμπλακεί αλλά είχε διαχειριστικό ρόλο στο Σάο Πάολο και μάλιστα συντόνιζε τις άλλες" εταιρείες, εξήγησε ο Σεμπάστιαν Νέτο εκ μέρους του Φόρουμ. Η δικαστική διαδικασία υποστηρίζεται από δικηγόρους που συμμετείχαν στην Εθνική Επιτροπή Αλήθειας που συγκροτήθηκε το 2012 από την αριστερή πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ για να διερευνηθούν τα εγκλήματα της στρατιωτικής δικτατορίας.

"Εργαζόμενοι της «Volkswagen» υπέστησαν βασανιστήρια και παράνομες κρατήσεις, άλλοι μπήκαν στην ανεργία και στη 'μαύρη λίστα', δήλωσε η Ρόζα Καρντόζο, μια από τους δικηγόρους που συντόνισαν το έργο της επιτροπής και σήμερα εκπροσωπεί αρκετά θύματα. Η μήνυση, που διεκδικεί αποζημιώσεις συλλογικά από τον όμιλο, αναφέρει τις περιπτώσεις 12 εργαζομένων που συνελήφθησαν και βασανίστηκαν μέσα στο εργοστάσιο του ομίλου στο Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …