Σε κινητοποιήσεις οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λαμίας

TEI_LAMIAS

Σε κινητοποίηση προχωρούν το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτέμβρη στη Λαμία, ο Σύλλογος Οικότροφων Εστίας του με τους σπουδαστικούς Συλλόγους της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας, καθώς και με τον Αγωνιστικό Σπουδαστικό Σύλλογο του ΤΕΙ Λαμίας.
Στο στόχαστρο της κινητοποίησης βρίσκεται ο νέος, αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας, που περιλαμβάνει
Στη επιβολή ποσού 200 ευρώ για τους οικότροφους, ρατσιστική ποσόστωση σε Έλληνες και αλλοδαπούς σπουδαστές, δημιουργία προϋποθέσεων για ενοίκιο και βαρύτατες ποινές για τους σπουδαστές, είναι μερικά από τα ζητήματα στο νέο κανονισμό λειτουργίας της σπουδαστικής εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, στις οποίες αντιδρούν οι οικότροφοι και οι σπουδαστικοί σύλλογοι, με την εναρξη κινητοποιήσεων από σήμερα.
Για τη ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Οικότροφων Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, που καταγγέλλει ότι «ο κανονισμός είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών όλων των προηγούμενων χρόνων και της τεράστιας υποχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων. Για αυτές τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι έχουν ευθύνη οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων, αλλά και το υπουργείο και οι διοικήσεις των ιδρυμάτων που ακολουθούσαν την ίδια γραμμή».
Διεκδικεί:
• Να πάρουν όλοι δωμάτιο χωρίς να πληρώσουν το χαράτσι των 200 ευρώ.
• Αλλαγή των καταλόγων των αποτελεσμάτων χωρίς να περιλαμβάνουν την ποσόστωση για τους αλλοδαπούς σπουδαστές. Να έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια να πάρουν δωμάτιο, άσχετα με τη χωρητικότητα της εστίας.
• 'Όλοι οι πρωτοετείς που κάνουν αίτηση για εστία να πάρουν κανονικά δωμάτιο, χωρίς να εφαρμοστεί ποσόστωση.
• Εάν δεν χωράει όλους αυτούς τους σπουδαστές η υπάρχουσα εστία, το ΤΕΙ με δικά του έξοδα να κάνει ενοικίαση δωματίων ή διαμερισμάτων στα Ψαχνά, για να παραχωρηθούν στους δικαιούχους.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 24.4.2024

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες …